Kontor for MitID og NemID

Kontoret har ansvar for at udvikle og sikre en stabil drift og forvaltning af MitID og NemID, samtidig med at kontoret er med til at sikre en tryg og smidig overgang fra NemID til MitID.

NemID – og nu også MitID – er en del af de fleste borgeres digitale hverdag. NemID og MitID udgør, sammen med de øvrige digitale løsninger, fundamentet for et offentlige digitalt Danmark.

Kontoret har et tæt samarbejde med finanssektoren, leverandører og andre eksterne samarbejdsparter, hvor kontoret er med til at sikre en tryg og smidig overgang til MitID for alle brugere – både i de private hjem, i erhvervslivet og de offentlige myndigheder. Det sker blandt andet gennem en aktiv og målrettet kommunikationsindsats.

NemID bliver til MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen. MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, således, at vi også i fremtiden kan færdes trygt på nettet.
Derfor bliver NemID til MitID: Dit nye bevis for, hvem du er, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt.

MitID afløser og udbygger den funktionalitet, der i dag ligger i NemID. MitID er udviklet og ejet gennem et partnerskab mellem de danske pengeinstitutter repræsenteret ved Finans Danmark og den offentlige sektor repræsenteret ved Digitaliseringsstyrelsen.

Læs mere om MitID