Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Hold dit NemID for dig selv

Du må ikke tage billeder af dit NemID.

Selv om det kan være fristende at have et billede af dit NemID-nøglekort på telefonen, så man altid har det ved hånden, er det meget risikabelt. Det er faktisk forbudt at tage et billede af sit NemID-nøglekort.

Der er tilfælde, hvor hackere har udgivet sig for f.eks. at være NETS og dermed har lokket brugere til at afgive deres oplysninger. Dit NemID er kun dit. Du må aldrig dele eller sende et billede af dit nøglekort til andre – heller ikke dine venner eller din familie.

App til nøglekortet

Digitaliseringsstyrelsen har udviklet en NemID nøgleapp, som kan bruges alle de steder, man normalt bruger sit NemID nøglekort. Appen giver adgang til fx netbank, til offentlige hjemmesider som borger.dk, sundhed.dk og private aktørers hjemmesider som fx fagforening eller a-kasse. Appen har det samme sikkerhedsniveau som NemID nøglekort og lever derfor op til NemID’s sikkerhedsstandarder. 

NemID nøgleapp er gratis og kan downloades her:

Giv aldrig dit NemID til hackerne

Ondsindede hackere forsøger at lokke dig ind på troværdige hjemmesider, hvor du bliver bedt om at uploade et billede af dit NemID-nøglekort eller indtaste loginoplysninger fra det. Det er ikke nemt at se, om en login-side er ægte eller falsk. 

""

Men som hovedregel skal du huske, 

  • at hverken banker eller offentlige myndigheder vil uopfordret sende en e-mail ud med et link direkte til en login-side, hvor du kan logge på med NemID
  • at du skal se efter på login-siden, at adresselinjen starter med ”https”. Hvis du bruger Safari/Internet Explorer, skal du kigge efter hængelåssymbolet. Hvis du bruger Google Chrome, skal du kigge efter farven grøn og påskriften ”Sikker”.

Se flere oplysninger om falske hjemmesider med NemID-login.

Du kan selv spærre dit nøglekort

Hvis du har mistanke om, at dit NemID er blevet hacket, kan du få hjælp til at spærre dit nøglekort og dit login her: Spærring af NemID nøglekort