Nyt værktøj kan teste it-sikkerheden

26-10-2020
Sikkerhed

På sikkerpånettet.dk kan man på få sekunder teste, hvor sikker ens hjemmeside, e-mail eller netværksforbindelse er.

Digitaliseringen og den teknologiske udvikling giver mange muligheder, men medfører også en fortsat forandring af trussels- og risikobilledet. Cybertruslen er blandt de mest alvorlige trusler mod Danmark, og den høje cybertrussel er blevet et grundvilkår. Samtidig kan vi se, at hackerne bliver dygtigere og deres angreb mere avanceret. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen valgt at bakke op om et nyt værktøj, som DK Hostmaster netop har lanceret. Et værktøj, der gør det nemmere for virksomheder, organisationer mv. at højne deres it-sikkerhed.

Ved at besøge sikkerpånettet.dk kan man på få sekunder teste, hvor sikker ens hjemmeside, e-mail eller netværksforbindelse egentlig er, og hvad man kan gøre for at forbedre sikkerheden for sig selv og sine brugere. Efter testen modtager man en grundig vejledning i, hvad der skal gøres for at rette op på manglerne, så man har overblik og nemmere kan tage ansvar for sin it-sikkerhed.

Den nye tjeneste er et vigtigt værktøj, der kan bidrage til at øge sikkerheden på internettet og som nemt fortæller, om der er mangler i sikkerheden – og i så fald hvilke.

Læs mere om det nye værktøj på sikkerpånettet.dk

 

Logo for sikker på nettet

 

Fakta om værktøjet

Værktøjet scanner for en række teknologier inden for kategorierne domæne, e-mail og netværksforbindelse. En række af de teknologier, der scannes for, er i dag en del af de 20 tekniske minimumskrav til it-sikkerheden hos statslige myndigheder, mens andre kan bidrage til overvejelserne omkring, hvad der udgør et passende sikkerhedsniveau for ens organisation.