Digital inklusion

Digitalisering for alle

Det er nødvendigt at kende til de sammensatte udfordringer, som borgere kan opleve i mødet med et digitaliseret samfund for at skabe lige muligheder for alle uanset digitale kompetencer.

Seneste nyt

Som samfund har vi et ansvar for at udnytte potentialerne i den digitale udvikling. Danmark skal forblive et digitalt foregangsland, da digitalisering bidrager til bedre velfærd, vækst og den grønne omstilling. Men med den position følger en forpligtelse til at skabe gode rammer for de borgere, der er udfordret af digitaliseringen.

Der vil altid være mennesker, der har udfordringer ved at være digitalt selvhjulpne og har brug for en hjælpende hånd. Derfor er digital inklusion en opgave, som vi hele tiden skal have fokus på, når vi digitaliserer, og det er en vigtig prioritet på tværs af den offentlige sektor.

""

Brugeroplevelse

Læs om Digitaliseringsstyrelsens brugerpanel, Det Fælles Designsystem, hvordan vi arbejder med sammenhængende brugerrejser samt vores krav og anbefalinger til at skabe brugervenlige løsninger for borgere og virksomheder. 

Læs mere om brugeroplevelse 

""

Webtilgængelighed

På siderne her kan du få mere at vide om Lov om webtilgængelighed, hente hjælp og vejledning og få svar på de hyppigst stillede spørgsmål.

Gå til siderne om webtilgængelighed

""

Hvem har svært ved det digitale?

På siden her finder du Digitaliseringsstyrelsens estimater og en række brugbare indikatorer for, hvem og hvor mange der oplever udfordringer ved det digitale.

Læs mere om dem som oplever udfordringer ved det digitale