Undervisningsmateriale

""

Følgende undervisningsmaterialer kan anvendes af lærere og andre til at undervise i offentlig digitalisering. Det skal være med til at ruste borgeren til at begå sig i det digitale Danmark. Her kan du finde undervisningsmaterialer, som Digitaliseringsstyrelsen stiller til rådighed.

Særlig indsats for de unge

Der er meget at lære, når man som ungt menneske begynder at stifte bekendtskab med den digitale offentlige sektor. Digitaliseringsstyrelsen ønsker at gøre en særlig indsats for at hjælpe de unge godt i gang med deres digitale medborgerskab. Derfor har vi udarbejdet platformen Digital Start – en digital begynderguide og et undervisningsmateriale målrettet 15-18-årige.

Digital Start består blandt andet af en quiz, der tester den enkelte elevs viden om blandt andet MitID, borger.dk og Digital Post. Undervejs i quizzen er der mulighed for at stoppe op og reflektere over det, man har lært, med øvelser. Når man har gennemført quizzen, får man en score indenfor de tre kategorier.

Digital start er i 2023 opdateret med nye spørgsmål om blandt andet MitID og med et udvidet og forbedret undervisningsmateriale, der også rummer forslag til opfølgende øvelser.

Læs mere om Digital Start på digitalstart.dk

Samtalesalon om digital økonomi

Pengene er blevet digitale, og det kan gøre det sværere for nogle borgere at overskue økonomien på den måde. Digitaliseringsstyrelsen har sammen med Ligeværd udviklet en samtalesalon, som skal hjælpe borgeren til at blive klogere på både digitale penge og sikkerhed på nettet. Materialet er udviklet særligt til de unge, men kan også anvendes af andre aldersgrupper.

Læs mere og hent materialet til samtalesalonen her