Offentlige myndigheder kan søge midler til projekter inden for klimaområdet, der med ny teknologi kan reducere CO2-udledningen eller afbøde konsekvenser af klimaforandringerne. Det kan fx være energistyring i bygninger, transport og mobilitet, klimatilpasningsløsninger mv.
Tilskudspuljen for nye teknologier har til formål at øge anvendelsen af nye teknologier i den offentlige sektor ved at støtte konkrete idriftsættelses- og udbredelsesprojekter. Med dette puljeopslag kan statslige, kommunale og regionale myndigheder søge midler til idriftsættelses- og udbredelsesprojekter af nye teknologier på klimaområdet.
Den samlede pulje for ansøgningsrunden er 15 mio. kr.
Statslige, kommunale og regionale myndigheder kan opnå støtte til idriftsættelses- og udbredelsesprojekter af nye teknologier i den offentlige sektor inden for klimaområdet bredt forstået, fx energistyring i bygninger, mobilitet og transport, klimatilpasningsløsninger mv. Der kan også ansøges om forudsætningsskabende initiativer, der understøtter øget anvendelse af ny teknologi inden for klimaområdet.
Ved idriftsættelsesprojekter forstås projekter, der har til formål at sætte en digital løsning baseret på ny teknologi i drift i en eller flere myndigheder. Projektejeren skal være én offentlig myndighed, men projektet kan gå på tværs af stat, kommune- og/eller regionsgrænser eller i andre offentligt regulerede institutioner.
Ved udbredelsesprojekter forstås projekter, der har til formål at udbrede allerede afprøvede eller idriftsatte digitale løsninger baseret på ny teknologi til en eller flere myndigheder. Projektejeren skal være én offentlig myndighed, men projektet kan gå på tværs af stat, kommune- og/eller regionsgrænser eller i andre offentlige institutioner.
Ved forudsætningsskabende initiativer forstås initiativer, der bredt understøtter øget anvendelse af ny teknologi for myndigheder enten i enkelte sektorer eller på tværs af sektorer. Fx initiativer såsom it-infrastruktur, datadeling, fælles standarder mv.
Udvælgelsen af idriftsættelses- og udbredelsesprojekter sker under hensyntagen til følgende pejlemærker:
Digitaliseringsstyrelsen indstiller statslige projekter til tilskud, hvilket der er givet hjemmel til i bekendtgørelsen for tilskudspuljen. Indstillingen til tilsagn om tilskud godkendes af direktionen i Digitaliseringsstyrelsen. Digitaliseringsstyrelsen er tilskudsgiver og derfor har tilsynspligten over for projektejerne, hvorfor der er udarbejdet tilskudsbetingelser om fx økonomisk og faglig afrapportering fra støttede projekter.
Læs bekendtgørelsen for puljen for nye teknologier på retsinformation.dk
Tilskudspulje for nye teknologier har til formål at øge anvendelsen af nye teknologier i den offentlige sektor, der kan bidrage til at løfte velfærd og sundhedsbehandling, afhjælpe manglen på arbejdskraft eller understøtte den grønne omstilling. Puljen støtter konkrete idriftsættelses- og udbredelsesprojekter, samt forudsætningsskabende indsatser og analyser for øget anvendelse af ny teknologi inden for velfærdsområderne, administration og klima.
Digitaliseringsstyrelsen fastsætter de nærmere retningslinjer for ydelse af tilskud, krav om samarbejde mellem myndigheder, afgrænsning af fagområder, skalérbarhed, indkaldelse af ansøgninger og krav til sådanne ansøgninger. De nærmere rammer mv. for de enkelte ansøgningsrunder offentliggøres på digst.dk og på statens-tilskudspuljer.dk.
Er du journalist og har presserelaterede spørgsmål, kan du ringe på telefon 4178 6060 eller sende en e-mail til presse@digst.dk.
Titel: Chefkonsulent
Område: Kontor for analyse og strategi
E-mail: lasol@digst.dk
Telefon: +45 2464 5752