Digital Europe-programmet indeholder følgende fem delprogrammer:
Supercomputere
Delprogrammet for supercomputere har til formål at styrke udviklingen og brugen af højtydende databehandling hos europæiske virksomheder og offentlige myndigheder. Videre vil delprogrammet understøtte brugen af supercomputere til udviklingen af løsninger inden for bl.a. sundhed, klima og miljø, gennem et netværk af nationale kompetencecentre. Delprogrammet vil primært blive forvaltet af det fælles foretagende EuroHPC, som Danmark deltager i.
Kunstig intelligens
Delprogrammet for kunstig intelligens skal styrke investeringer og anvendelsen af kunstig intelligens hos europæiske virksomheder og offentlige myndigheder. Det skal gøres ved at facilitere sikker adgang til store mængder af data i fælles europæiske dataområder samt styrke eksisterende test- og eksperimenteringsfaciliteter for kunstig intelligens inden for bl.a. sundhed, landbrug, avanceret produktion, smarte byer og transport.
Cybersikkerhed
Delprogrammet for cybersikkerhed har til formål at styrke cybersikkerheden i både den offentlige og private sektor. Det skal bl.a. ske ved at skabe en fælles europæisk indkøbsramme for avanceret cybersikkerhedsteknologi, og opbygningen af en sikker IT-infrastruktur samt opbygningen af en sikker kvantekommunikationsinfrastruktur i Europa. For at gøre dette vil programmet understøtte opførslen af cyberkompetencecentre i hvert medlemsland.
Højtudviklede digitale færdigheder
Delprogrammet for højtudviklede digitale færdigheder skal understøtte en række længere og kortere uddannelsestilbud, praktikforløb samt europæiske platforme for færdigheder og jobs inden for digitale kerneteknologier. Derfor vil højere læreanstalter og vidensinstitutioner, erhvervs- og beskæftigelsesaktører samt virksomheder som ønsker at indgå i konsortier eller etablere masteruddannelser, praktikforløb eller kortere kurser, være relevante for dette delprogram
Bred udrulning af digitale teknologier
Dette delprogram vil primært fokusere på oprettelsen af et europæiske netværk af digitale innovationshubs, som vil have til formål at hjælpe virksomheder med at anvende og udnytte avancerede digitale teknologier i deres forretning. Digitaliseringsstyrelsen vil sammen med relevante aktører i erhvervsfremmesystemet igangsætte en særskilt proces for indstillingen af kandidater til at blive hubs under Digital Europe-programmet. Delprogrammet vil også understøtte aktiviteter til at fremme interoperabilitet i den offentlige sektor og tematiske projektindkaldelser vedrørende klima og miljø, transport, landbrug, offentlige digitale tjenester, sundhed, sikkerhed, kultur og uddannelse.