Strategier

Fremtidens digitale samfund

Digitaliseringsstrategien

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi indeholder 33 initiativer, der blandt andet beskæftiger sig med brugervenlighed, genbrug af data, it-arkitektur, vækst, sikkerhed, digitale kompetencer og meget mere.

Nyt om strategier

Digitaliseringsstyrelsens strategiske arbejde

Digitaliseringen af det offentlige Danmark har siden 2001 været drevet af de fællesoffentlige digitaliseringsstrategier. Den strategiske retning frem mod 2020 blev fastlagt i 2016 og har stor betydning for Digitaliseringsstyrelsens opgaver i de mellemliggende år.

Styrelsen arbejder som samlende koordinator af fællesoffentlig digitalisering og som driver af fremtidens digitale samfund.

Digitaliseringsstrategiens strategiske arbejde omfatter fx også Sammenhængsreformen, Strategi for it-styring i staten og Strategi for cyber- og informationssikkerhed.

"Et stærkere og mere trygt digitalt samfund - Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020"

Mål og initiativer for digitaliseringsstrategien

Med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 sætter den offentlige sektor 3 ambitiøse, men realistiske mål for udviklingen mod en mere digital offentlig sektor de kommende år.

Læs om de 33 initiativer og 3 mål

""

Ny strategi for cyber- og informationssikkerhed

Der skal udarbejdes en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed. Sådan lyder et af initiativerne i regeringsgrundlaget ”For et friere, rigere og mere trygt Danmark”. 

Læs om arbejdet med en ny strategi for cyber- og informationssikkerhed

"Sammenhængsreformen Borgeren først - en mere sammenhængende offentlig sektor"

Sammenhængsreformen

Regeringen har i september 2018 lanceret det samlede reformprogram for Sammenhængsreformen, der skal sætte borgeren først i en mere sammenhængende offentlig sektor.

Læs mere om Sammenhængsreformen