Det er vanskeligt at estimere hvor mange borgere, der er digitalt udfordret. Nogle er borgere med forskelligartede kognitive, motoriske og sensoriske handicap, hvilket der ikke føres register over i Danmark. Der findes dog indikatorer, der kan illustrere omfanget.
VIVE estimerede i 2016, at ca. 123.000 danskere har et større psykisk handicap, og at ca. 358.000 har et større fysisk handicap. Det er respondenterne selv, der angiver deres handicap i VIVEs undersøgelse, men tallet indikerer et omfang. Det er dog langt fra alle danskere, der har et handicap, som også er digitalt udfordrede.
For nogle har digitaliseringen givet nye muligheder og gjort dem mere selvhjulpne, men borgere med funktionsnedsættelser er i vid udstrækning afhængige af digitale hjælpemidler og webtilgængelige it-løsninger.
Du kan læse mere om Digitaliseringsstyrelsens arbejde med webtilgængelighed i den offentlige sektor her
Du kan læse mere om det fællesoffentlige arbejde for digital inklusion her
Indikatorer fra It-anvendelse i befolkningen
I samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen undersøger Danmarks Statistik hvert år danskernes digitale adfærd i surveyet
It-anvendelse i befolkningen
.
Undersøgelsen giver blandt andet indblik i borgernes digitale sikkerhedsadfærd, brug af offentlige digitale løsninger og tillid til løsningerne. Undersøgelsen er repræsentativ og dækker borgere i aldersgruppen 15-89 år.
Resultaterne herunder er fra 2022-undersøgelsen.
92 pct. af danskerne er på internettet hver dag eller næsten hver dag, og 97 pct. har været på internettet inden for de seneste tre måneder. To pct. har aldrig været på internettet.