Tre finalister fundet til Omstillingsprisen

29-01-2024

Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre uddeler Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde den 1. februar. Vinderen skal findes blandt tre finalister.

CH BYG A/S, Jydsk Blindrammefabrik A/S og Xtellio er de tre virksomheder, der er finalister til at modtage Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling i 2024. 

Prisen er en hyldest til de små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig, og de tre virksomheder har på hver deres måde sat gang i den digitale omstilling og opnået vigtige resultater. 

Virksomhederne har med deres digitale omstilling fx oplevet vækst i omsætning og optimeret energiforbrug. Samtidig er virksomhederne lykkedes med at inddrage medarbejderne i udviklingen og har skabt bedre arbejdsforhold for medarbejderne. Vinderen udpeges af Rådet for SMV:Digital, der også rådgiver om programmet SMV:Digital, hvor virksomheder kan få tilskud til digitalisere deres forretning. 

Prisen uddeles den 1. februar ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde i Børsen i København.

Om finalevirksomhedernes digitale omstillinger

  • CH BYG A/S har efter et sikkerhedsbrud implementeret flere digitale løsninger, som har bidraget til en mere digital dagligdag i virksomheden. CH BYG har implementeret en fælles it-platform, som medvirker til ressourceoptimering og en mere strømlinet intern kommunikation. De har også installeret GPS-software, som måler og optimerer virksomhedens kørselsadfærd og brændstofforbrug.

  • Jydsk Blindrammefabrik A/S har automatisereret deres produktion, implementeret robotter og indført digital overvågningen af produktionen. Det har resulteret i, at Jydsk Blindrammefabrik i dag producerer det samme på 37 timer, som de tidligere producerede på 47 timer og har optimeret kvaliteten i alle processerne. Derudover har virksomheden oplevet en stigning i omsætning, resultat, medarbejdertilfredshed og et forbedret arbejdsmiljø gennem færre løft, mindre ensidigt gentaget arbejde og mindre fysisk opslidende arbejde.

  • Xtellio har gennemført en digital omstilling ved at standardisere en bred vifte af sensorenheder og produktionen af dem. Virksomheden har udviklet en brugervenlig Cloud-platform til kundernes data, og opnået en vækst i omsætning på 50 pct. i regnskabsåret efter start af den digitale implementering. Derudover har en opgradering af virksomhedens ERP-system bidraget til øget produktivitet og ressourceoptimering.

Her kan du se videoerne med finalisternes digitale omstillinger

Finansieret af den Europæiske Union – NextGenerationEU, EU-REACT og EU’s Brexittilpasningsreserve.