Softwarerobotter, apps og IoT i Referencearkitektur for brugerstyring

02-11-2020
Data

Referencearkitektur for brugerstyring er blevet opdateret, for at understøtte nye mønstre for adgangsstyring for IoT, mobilapps og softwarerobotter.

Siden første version af Referencearkitektur for brugerstyring blev skrevet, er der sket en øget digitalisering, der blandt andet betyder, at softwarerobotter er blevet en udbredt løsning til automatisering af processer, mobilapps tilbyder en bred vifte af smarte løsninger lige ved hånden, og IoT-apparater klarer flere og flere opgaver i vores hverdag.

Derfor har en projektgruppe i Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde mellem Staten, KL og Regionerne opdateret referencearkitekturen til en version 1.1, så den nu også beskriver, hvordan de 6 principper for brugerstyring kan anvendes ved håndtering af brugerstyring for softwarerobotter, mobilapps og apparater (IoT).

Referencearkitekturen har i samme omgang fået en generel overhaling med opdateringer i forhold til aktuelle standarder og lovgivning, ligesom begreberne er blevet modelleret efter de fællesoffentlige regler. Referencearkitekturen bidrager dermed til at borgere og medarbejdere kan opleve sikre, sammenhængende og effektive forløb på tværs af forskellige systemer.

Læs mere om Referencearkitektur for brugerstyring

Gå til Referencearkitektur for brugerstyring på arkitektur.digst.dk