Den nationale cybersikkerhedsmåned er skudt i gang

01-10-2020
Sikkerhed

Den nationale cybersikkerhedsmåned er tilbage med en lang række aktiviteter og oplæg, der skal løfte danskernes viden om, hvordan de har en sikker digital adfærd.

Oktober måned står i cyber- og informationssikkerhedens tegn, når den nationale cybersikkerhedsmåned igen markeres i hele landet. Oplev nogle af landets førende eksperter dele ud af deres viden og servere konkrete redskaber til at styrke cyber- og informationssikkerheden og løfte danskernes viden om, hvordan de har en sikker digital adfærd. Der er aktiviteter for både virksomheder, myndigheder og alle andre, der gerne vil vide mere om god sikkerhed omkring sine informationer og it-enheder.

Cyber- og informationssikkerhed står højt på dagsordenen. Cybertruslen er meget høj, og cyberkriminalitet kan ramme både den enkelte dansker hjemme foran skærmen eller samfundet som helhed. Samtidig bliver de digitale svindlere stadig dygtigere til at snyde danskerne med falske mails og digitale fælder. Den nationale cybersikkerhedsmåned skal skærpe fokus på cybertruslen og sikker digital adfærd gennem hele oktober med henblik på at styrke cyber- og informationssikkerheden hos både borgere, myndigheder og virksomheder.

Jeg er rigtig glad for, at vi igen i år sætter fokus på digital sikkerhed i den nationale cybersikkerhedsmåned. Det er vigtigt, så vi kan øge danskernes bevidsthed om de digitale trusler, så de får en mere sikker digital adfærd. Desuden glæder jeg mig over de mange aktører, både enkeltpersoner og organisationer, som igen i år er med til at bakke op med denne måned. Det er en vigtig dagsorden, der kræver, at vi er gode til at tænke på tværs.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

I et højt digitaliseret land som Danmark bliver cybersikkerhed naturligt stadigt vigtigere . Det er dermed et område vi alle bør mestre på et vist niveau. Alligevel er mange usikre og føler sig ikke teknisk klædt på til opgaven. I cybersikkerhedsmåneden er der fokus på at tilbyde tilgængelig viden og konkrete værktøjer til at få bedre cybersikkerhed, uanset om man er virksomhedsleder, medarbejder, it-kyndig eller privatperson. Vi ser frem til at bidrage og håber, at rigtig mange vil udnytte den gode mulighed, så vi sammen kan arbejde for et sikkert digitalt Danmark.

Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed

Cybersikkerhed på tværs af Europa

National cybersikkerhedsmåned er inspireret af og afholdes i forbindelse med den årlige europæiske cybersikkerhedsmåned i oktober, der koordineres af EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).

Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for cybersikkerhedsmåneden, der gennemføres i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed.

Find mere information om den fælles europæiske cybersikkerhedsmåned (#cybersecuritymonth) på cybersecuritymonth.eu