Det offentlige har sendt rekordmange digitale meddelelser under coronakrisen

19-10-2020
It-løsninger

Under første fase af coronakrisen har danskerne modtaget rekordmange digitale meddelelser. En velfungerende digital infrastruktur betyder, at myndighederne kan dele vigtige informationer med borgere og virksomheder hurtigt, nemt og sikkert.

""

Under coronakrisen har Digital Post-løsningen vist sin vigtighed som digital kommunikationskanal. I perioden fra marts til maj 2020 blev der afsendt 25 procent flere forsendelser end i samme periode sidste år. Fx fik alle forældre til børn født efter den 1. januar 2007 tilsendt en digital meddelelse fra Sundhedsstyrelsen om kontrolleret genåbning af dagtilbud og grundskole i begyndelsen af april. Mest markant er forsendelsen af 4,8 mio. digitale postmeddelelser fra Sundhedsstyrelsen til danskerne med vejledning, råd og retningslinjer om coronavirus. Den udgør næsten en fjerdedel af de i alt 21,5 mio. digitale breve, som blev sendt i marts måned, hvilket er en rekord for månedlige digitale forsendelser fra det offentlige.

Førende inden for offentlig digitalisering

Gennem erfaringsudveksling i det internationale samarbejde, OECD, og i EU, vurderer Digitaliseringsstyrelsen, at lande, der har en moden digital offentlig infrastruktur - såsom Danmark - har kunnet sikre en mere modstandsdygtig og sammenhængende service gennem coronakrisens første etaper. Danmarks høje offentlige digitale modenhed er for nylig også blevet anerkendt med topplaceringer i de store offentlige digitaliserings-undersøgelser, Europakommissionens Digital Economy and Society Index (DESI) og FN’s E-Government Survey 2020.

Høj digital modenhed sikrer service gennem sundhedskrisen

I en beredskabssituation som under coronakrisen er det vigtigt at kunne sikre en robust og sikker digital service, der kan nå og hjælpe selv de svageste og mest påvirkede i en sundhedskrise. Coronakrisen har aktualiseret vigtigheden af netop dette og har bedre end nogen beredskabsøvelse vist, at danskerne kan være stolte og trygge ved den danske digitale infrastruktur, som stabilt og sikkert leverer offentlig digital service og samtidig understreger digitaliseringens samfundsmæssige værdi.