Ny kampagne skal ruste familier til at undgå digitale fælder

24-09-2020
Sikkerhed

Vores hverdag er fyldt med klik, og nogen gange er vi nemme at fange på det forkerte ben.

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital. Vi lægger madvarer i en virtuel indkøbskurv, børnene spiller online, og vi bruger de sociale medier dagligt. Men den digitale adfærd går også hånd i hånd med risiko for digital svindel, og de digitale svindlere bliver dygtigere og dygtigere til at franarre os vigtige og personlige oplysninger. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner kampagnen ”Et klik kan ændre alt” i gang. Kampagnen skal ruste familier bedre til at beskytte deres børns digitale sikkerhed.

Se kampagnen på sikkerdigital.dk/etklik

Jeg er rigtig glad for, at vi med kampagnen sætter fokus på et sikkert digitalt liv for danskerne. Vi vil have familier til at blive bedre til at undgå den digitale svindel. Med kampagnen stiller vi en række værktøjer og gode råd til rådighed, så forældre bliver klædt bedre på til at beskytte sig selv og deres børn i deres daglige digitale færden.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Nye veje for svindlerne at gå

Når hverdagen rykker online, betyder det også, at de digitale svindlere bruger digitale kanaler til at snyde danskerne. Og selvom mange godt ved, at de skal beskytte deres enheder og tænke sig om, før de klikker, bliver de digitale svindlere også dygtigere og dygtigere. De kriminelle finder nye veje og nye måder at snyde os på – fx i børnenes online spil. Derfor sætter kampagnen også fokus på de mange steder og de mange måder, vi kan blive udsat for svindel.

Kampagnen byder blandt andet på en film med en hacker, der gør os klogere på hackernes fokus og tricks til at undgå at blive snydt samt et familiespil, der skal hjælpe med at få snakken om digital sikkerhed i gang i familierne.

Der skal ikke mere end et øjebliks uopmærksomhed til, og så kan de forkerte personer have adgang til ens personlige data. Derfor går vi i kommunerne meget op i danskernes sikkerhed, når de færdes på nettet. Vi er glade for at være en del af denne kampagne, som netop stiller skarpt på nogle af de fælder, som man dagligt kan møde, når man færdes på nettet.

Christian Harsløf, direktør, KL

Regionerne passer godt på danskernes sundhedsdata. Men svindel på nettet bliver mere og mere snedig, selv i et onlinespil. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man skal holde øje med for ikke at gå i fælden. Regionerne er med i ”Ét klik kan ændre alt”-kampagnen, så danskerne kan færdes mere trygt på nettet.

Tommy Kjeldsgaard, vicedirektør i Danske Regioner

Fakta om kampagnen

Kampagnen skal øge danskernes bevidsthed om de digitale fælder, så færrest muligt udsættes for svindel.

Du kan læse mere om ”Et klik kan ændre alt” på sikkerdigital.dk/etklik.

Kampagnen er en del af et fællesoffentligt samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.