Det nye Digital Post fra det offentlige lanceres den 21. marts 2022

23-12-2021
It-løsninger

Der er nu sat ny dato på lanceringen af den nye løsning til Digital Post, som skulle være gået i luften i slutningen af november i år. Den nye lanceringsdato bliver den 21. marts 2022.

I samarbejde med vigtige interessenter i staten, regionerne og kommunerne samt leverandører til det nye Digital Post har Digitaliseringsstyrelsen nu fastsat den 21. marts 2022 som lanceringsdagen, hvor hele Danmark overgår fra den eksisterende Digital Post-løsning fra offentlige myndigheder til det nye Digital Post.

Det nye Digital Post har som kritisk infrastruktur mange afhængigheder til eksterne integrationer for at løsningen kan varetage sikre forsendelser af post mellem flere end 600 myndigheder, 800.000 virksomheder og 4,5 millioner borgere. Frem mod den nye lanceringsdato fokuseres på at sikre driftssikkerheden og teste de forskellige systemer hos de enkelte myndigheder, herunder særligt sundhedsmyndighederne.

Fakta om Digital Post

  • Digitaliseringsstyrelsen udsatte den 24. november 2021 den planlagte idriftsættelse af det nye Digital Post fra den 30. november til 1. kvartal 2022.   
  • Med det nye Digital Post har borgere og virksomheder fortsat kun én postkasse fra det offentlige, men posten fra det offentlige kan tilgås via flere platforme: borger.dk, Virk, den nye Digital Post-app samt e-Boks og mit.dk.
  • Alle borgere over 15 år og virksomheder modtager vigtige beskeder fra offentlige myndigheder digitalt og sikkert. Beskederne og løsningen bag hedder Digital Post.
  • Flere end 4,5 mio. borgere, 800.000 virksomheder og 600 myndigheder benytter Digital Post.
  • Digital Post er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Danske Regioner og KL.