Få det gule sundhedskort på din mobil

01-06-2021

Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser. Læs mere om appen, og hvordan du downloader den.

""

Fra i dag kan du downloade det velkendte gule sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden. Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver danskerne adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort.

Fordele ved Sundhedskort-appen

Med Sundhedskort-appen på mobilen får du en række fordele:

 1. Med Sundhedskort-appen kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen frem til, at børnene er fyldt 15 år.
 2. Dine oplysninger bliver automatisk opdateret i appen, hvis du fx skifter adresse, læge eller får nyt efternavn.
 3. Du kan spærre Sundhedskort-appen via borger.dk, hvis du mister din mobiltelefon.
 4. Du kan ringe direkte til din læge ved at trykke på lægens telefonnummer i appen.

Behold det gule kort

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter du har downloadet appen.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme.

Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.

Sådan får du Sundhedskort-appen på din mobil

 1. Hent appen, hvor du normalt henter apps til din telefon – søg efter Sundhedskortet.
 2. Når du har hentet appen, åbner du den på din telefon. Først bliver du præsenteret for en række skærmbilleder, som fortæller mere om Sundhedskort-appen.
 3. Derefter skal du logge ind med dit NemID. Du kan både bruge NemID-nøgleappen eller NemID-nøglekortet.
 4. Når du er logget ind med NemID, bliver du bedt om at godkende vilkårene i appen.
 5. I dag modtager alle over 15 år et donorkort sammen med deres fysiske sundhedskort. På samme vis får du en pop-up besked i Sundhedskort-appen, som giver dig mulighed for at registrere dine ønsker til organdonation på sundhed.dk. Du kan lukke pop-up beskeden, hvis du har registreret dine ønsker eller ikke ønsker at registrere dine ønsker til organdonation.
 6. Du er nu klar til at tage appen i brug.

Fakta

 • Sundhedskort-appen er, ligesom det fysiske gule sundhedskort, gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.
 • For at kunne bruge Sundhedskort-appen skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.
 • Stregkoden i Sundhedskort-appen indeholder dit CPR-nummer.
 • Sundhedskort-appen bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af Sundhedskort-appen er gennemført inden for de aftalte fællesoffentlige midler på 10 mio. kr. fordelt på 6 mio. kr. til udvikling, 2,7 mio. kr. til personaleudgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som fx sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.
 • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.