Med valg af leverandører rykker coronapasset et stort skridt nærmere

19-03-2021

Indkøbsprocessen er nu slut. Det bliver Netcompany og Trifork, der skal udvikle det digitale coronapas i Danmark. Passet skal være klar til brug i maj, og der er derfor sat gang i en hurtig udviklingsproces i tæt samarbejde mellem Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen og erhvervs- og kulturlivet.

Det digitale coronapas er nu et stort skridt nærmere. Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsdatastyrelsen går nu i samarbejde med de to leverandører samt aktører fra erhvervs- og kulturlivet i gang med den sidste fase i udviklingen af det digitale coronapas.

Coronapasset skal være en brugervenlig app, som danskerne allerede til maj kan hente ned på deres smartphone.

Netcompany er valgt som leverandør til udviklingen af selve coronapas-appens front-end og back-end, mens Trifork er valgt som leverandør af den nødvendige udvikling i den bagvedliggende sundhedsinfrastruktur.

Det digitale coronapas bliver udviklet som en selvstændig app, der vil kunne dokumentere både testsvar fra PCR-test og antigentest, vaccinationsstatus og indikation på tidligere smitte. Målet er, at coronapasset skal bidrage til en forsvarlig genåbning af Danmark.

Fakta

Indkøbet af det digitale coronapas er sket i samarbejde mellem Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen. Indkøbet er delt i to:
Et forenklet miniudbud på Sundhedsdatastyrelsens rammeaftale for it-udvikling og ved direkte tildeling på SKI’s rammeaftale 02.17 for it-konsulenter.