Myndigheder kan nu tilslutte sig det nye Digital Post

16-09-2021

Nu får alle danske myndigheder adgang til produktionsmiljøet i det nye Digital Post. Dermed kan myndighederne nu gå i gang med at tilslutte deres systemer og gøre klar til Digital Post går i luften den 30. november i år.

Med myndighedsåbningen tager Digitaliseringsstyrelsen et af de afgørende sidste skridt i implementeringen af det nye Digital Post.

Om få måneder får Danmark en ny løsning for Digital Post – det vil sige den løsning som bruges til at sende digitale beskeder fra det offentlige til borgere og virksomheder i Danmark. Derfor giver Digitaliseringsstyrelsen nu alle danske myndigheder adgang til produktionsmiljøet i det nye Digital Post via portalen Administrativ Adgang. For at sende vigtige beskeder til borgere og virksomheder digitalt, skal myndighederne nemlig tilslutte deres afsender- og modtagersystemer til det nye Digital Post.

Med åbningen til produktionsmiljøet bevæger implementeringen af det nye Digital Post sig ind i slutfasen mod lanceringen den 30. november 2021.

600 myndigheder gør sig klar til at sende ny Digital Post

Der er i dag omkring 600 myndigheder, der anvender den eksisterende Digital Post-løsning. Fra i dag kan de nu gå i gang med at oprette kontaktstruktur, afsender- og modtagersystemer, og de kan også begynde at tildele rettigheder til de medarbejdere, der skal have adgang til det nye Digital Post.

Forud for dagens åbning til produktionsmiljøet har Digitaliseringsstyrelsen allerede høstet indledende erfaringer med myndighedernes tilslutninger, og kan derved bidrage med god vejledning og service. Siden den 30. august har ATP, Aalborg Kommune og en række andre myndigheder således allerede fået trinvis adgang til at påbegynde deres implementeringsopgave, og nu kan de øvrige myndigheder så følge trop. Dermed kan myndighederne være helt klar, når det nye Digital Post officielt tages i brug til november.

Få yderligere svar på spørgsmål om tilslutning til det nye Digital Post

Digitaliseringsstyrelsen afholder en spørgetime for myndighederne om tilslutning til produktionsmiljøet på mandag den 20. september – og som altid hver anden mandag.

Tilmeld dig spørgetimen

Myndigheder kan også sende deres spørgsmål vedrørende implementering til det nye Digital Post via mail: