Digitaliseringsstyrelsen sætter cybersikkerhed på dagsordenen hele oktober – skal du være med?

07-07-2022
Sikkerhed

Den nationale cybersikkerhedsmåned er tilbage, og i oktober sætter vi igen fokus på digital sikkerhed. I hele oktober måned sætter myndigheder og virksomheder fokus på, hvordan man som borger, virksomhed eller organisation kan beskytte sig digitalt for at undgå cyberangreb, identitetstyveri og digital svindel. Organisationer og virksomheder kan allerede nu melde planlagte aktiviteter for cybersikkerhedsmåneden ind på sikkerdigital.dk.

Danmark er nået langt med digitaliseringen, og det giver mange muligheder, men gør os samtidig sårbare over for cyberangreb. It-kriminelle bliver hele tiden dygtigere til at angribe og narre virksomheder og borgere. Uanset om det handler om at forebygge et hackerangreb eller at gennemskue et forsøg på at franarre personlige oplysninger til digital svindel, kræver det både viden og vedvarende opmærksomhed at navigere digitalt og beskytte sig tilstrækkeligt.

Hvert år i oktober sætter myndigheder og virksomheder derfor ekstra fokus på at styrke den digitale sikkerhed i Danmark. Cybersikkerhedsmåneden skal med information, videndeling og fokus på sikker adfærd gennem en hel måned bidrage til at klæde myndigheder, borgere og virksomheder bedre på til at modstå cybertrusler, når de benytter de digitale redskaber.

Ud over en række aktiviteter planlagt af Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed er det håbet, at myndigheder, virksomheder og organisationer vil støtte op om måneden og afholde egne aktiviteter, der kan løfte danskernes viden om, hvordan de digitalt beskytter sig selv og deres informationer. Alle planlagte aktiviteter kan allerede nu meldes ind på sikkerdigital.dk.

I takt med at danskerne er blevet mere og mere digitale, har verden forandret sig. Derfor er det blevet vigtigere end nogensinde at have fokus på cyber- og informationssikkerhed. Det er ikke en opgave, vi kan løfte alene, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi igen i år samles om den nationale cybersikkerhedsmåned på tværs af myndigheder, virksomheder og borgere, så vi kan give danskernes opmærksomhed på digital sikkerhed et løft. Jeg håber, at mange vil bakke op om den vigtige opgave.

Tanja Franck, Direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Sammen står vi stærkere

Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for cybersikkerhedsmåneden i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed. Derudover er der en lang række samarbejdspartere, herunder Cybersikkerhedsrådet, som alle bidrager til at sætte fokus på digital sikkerhed i Danmark. Alle organisationer og virksomheder, som planlægger at afholde aktiviteter i forbindelse med cybersikkerhedsmåneden, opfordres nu til at melde de forskellige aktiviteter ind til den samlede national aktivitetsoversigt på sikkerdigital.dk, som andre dermed kan få glæde af.

Hvad kommer der til at ske?

Cybersikkerhedsrådet vil igen i år afholde et større arrangement i starten af oktober. Digitaliseringsstyrelsen vil lave en kampagne målrettet udvalgte borgermålgrupper, mens Erhvervsstyrelsens målretter kampagneaktivitet til virksomheder med særligt fokus på SMV’erne. Center for Cybersikkerhed tilbyder bl.a. en række oplæg om forskellige aspekter af cyberforsvar og briefinger om cybertruslen fra centerets eksperter. Og endelig er det forventningen, at en lang række andre samarbejdspartnere vil støtte op gennem arrangementer og omtale via sociale medier.

Kort om national cybersikkerhedsmåned

  • National cybersikkerhedsmåned ligger i oktober.
  • Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, der koordineres af EU-agenturet ENISA.
  • Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for den nationale cybersikkerhedsmåned. Initiativet gennemføres i samarbejde med Center for Cybersikkerhed og Erhvervsstyrelsen.
  • På sikkerdigital.dk kan du læse mere om cybersikkerhedsmåneden. Siden vil løbende blive opdateret.
  • På sikkerdigital.dk har Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen samlet vigtig viden om informationssikkerhed til borgere, virksomheder og myndigheder.

Læs mere om cybersikkerhedsmåneden på sikkerdigital.dk