Coronapas-appen vinder sammenhængsprisen

23-03-2022
It-løsninger

Coronapas-appen vinder kategorien ”Sammenhængsprisen” i dette års Digitaliseringsprisen. Kåringen er netop blevet offentliggjort til dette års OffDig konference.

Coronapas er den mest downloadede gratis app i Danmark i 2021 og har opnået en bred anvendelse i alle dele af samfundet under Covid-19 pandemien. I Digitaliseringsstyrelsen er vi stolte over, at appen i dag har vundet sammenhængsprisen på OffDig, Danmarks største konference om offentlig digitalisering.

Coronapas-appen har spillet en central rolle i genåbningen af samfundet. Appen har sikret en hurtig og effektiv mulighed for at fremvise og tjekke af coronapas på vores arbejdspladser, ved rejser, i restaurationsbranchen og i kulturlivet. Vi arbejdede intenst for at få det digitale coronapas udviklet, og vi er meget stolte af, at coronapas-appen nu vinder sammenhængsprisen.

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

Sammenhængsprisen gives til en offentlig institution eller myndighed som har gennemført et digitaliseringsprojekt, der har bidraget til at gøre den offentlige sektor mere overskuelig og sammenhængende eller på anden måde markant har gjort kontakten til institutionen eller myndigheden lettere for dem, markant har forbedret servicen, eller forbedret borgernes retssikkerhed, mobilitet, tryghed og trivsel.

Coronapas-appen er udviklet i samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen og har været med til at skabe sammenhæng i en tid, hvor vi alle har forholdt os til vores færden i samfundet til gavn for den kollektive velfærd. Ved store arrangementer med mange deltagere, fx en fodboldkamp eller en koncert, har coronapas-appen gjort det muligt at foretage en effektiv og hurtig visuel kontrol af passets gyldighed, uden at borgere fremviser sundhedsdata.