FN kårer endnu engang den danske digitale offentlige sektor som verdens bedste

29-09-2022

Danmark ligger igen helt i top inden for offentlig digitalisering i FN’s E-Government Survey 2022, der blev offentliggjort den 28. september.

""

Siden 2001 har FN offentliggjort deres E-Government Survey, der har etableret sig som en førende benchmarking-reference for offentlig digitalisering. Undersøgelsen er den eneste globale rapport, der giver en status for udviklingen inden for offentlig digitalisering blandt alle af FN’s 193 medlemslande. Danmark indtager for tredje gang førstepladsen.

FN-rapporten roser de ledende lande, herunder Danmark for at have valgt en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering.

Det er glædeligt at FN igen peger på Danmark som nr. 1 når det gælder offentlig digitalisering. Mange års målrettet fokus på en stærk og veludviklet infrastruktur betyder, at nøgleforudsætningerne er på plads for den offentlige digitalisering i Danmark.

Men selvom offentlige digitale selvbetjeningsløsninger gør hverdagen nemmere for mange, skal vi samtidigt huske at den offentlige sektor er til for alle borgere, og at det ikke er alle, der har det lige nemt ved at færdes i vores digitale samfund.

Tanja Franck, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

FN’s måling offentliggøres hvert andet år og omfatter en bred måling af tre indikatorer; digitale services, telekommunikationsinfrastruktur og befolkningens uddannelsesniveau. Alle lande tildeles en score mellem 0 og 1, og Danmark lander på en flot score på 0.9717.

Se FN’s E-government Survey 2022 på FN's hjemmeside