To nye medlemmer til Statens It-råd

15-09-2022
Styring

Finansministeren har udpeget to nye medlemmer af Statens It-råd, som skal bistå med den professionelle rådgivning af statslige myndigheder om it-projekter og it-systemporteføljen. Statens It-råd består nu af 12 rådsmedlemmer.

Statens It-råd har siden 2011 risikovurderet statens store it-projekter, og rådet fik i 2018 et udvidet mandat til også at gennemføre reviews og rådgive om it-systemporteføljestyring. It-rådet er sammensat af ledere fra det offentlige og private erhvervsliv med erfaring fra store it- og forandringsprojekter samt styring af it-systemporteføljer.

Der sker en løbende udskiftning i It-rådet, og finansminister, Nicolai Wammen, har udpeget to nye medlemmer. Det drejer sig om:

  • Marianne Søgaard, bestyrelsesformand, Evaxion-Biotech A/S, bestyrelsesmedlem hos blandt andet Altapay og tidl. partner ved Kammeradvokaten med speciale i it-ret, kontrakter og udbud.
  • Torben Dalgaard, direktør i Center for IT og Medicoteknologi i Region Hovedstaden

Samtidig udtræder et medlem af rådet, som igennem en årrække har medvirket til at Statens It-råd har bidraget til stigende professionalisering af statens it-projekter og it-systemporteføljer. Det drejer sig om:

  • Stig Lundbech, ny it-direktør i Rigspolitiet


Jeg er glad for at kunne byde velkommen til to nye medlemmer af Statens It-råd. Jeg er sikker på, at Marianne Søgaard og Torben Dalgaard, med deres store erfaring, kan bidrage med solid og kompetent rådgivning og være med til at skabe værdi for de statslige myndigheder. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de nye medlemmer.

Formanden for Statens It-råd, Betina Hagerup