Nu kan unge finde vigtig information om Forsvarets Dag på Mit Overblik

26-04-2023

Det kan blive dyrt, hvis man som ung udebliver fra Forsvarets Dag. Derfor er al den vigtigste information nu overskueligt samlet på Mit Overblik, så de unge har større chancer for at undgå bøder.

Mit Overblik på borger.dk er stedet, hvor borgerne kan se vigtig information, det offentlige har om dem. Og for første gang kan unge nu også se deres aftaler og frister, når de indkaldes til Forsvarets Dag – det, der tidligere hed session. Det er Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der leverer data om Forsvarets Dag til de unge på Mit Overblik.

Når unge bliver indkaldt til Forsvarets Dag, har de mødepligt, og en udeblivelse kan ende med en bøde.

De unge bliver indkaldt til Forsvarets Dag via en besked i Digital Post, og nu kan de også få et hurtigt overblik over vigtige informationer under ’Aftaler og frister’ på Mit Overblik. De kan blandt andet se tidspunktet for, hvornår de skal møde op, og hvor de skal møde op. De kan også finde et link til det helbredsskema, som de skal udfylde og indsende, inden de møder op.

Hensigten er, at informationerne under Mit Overblik på borger.dk vil bidrage til, at flere unge får udfyldt helbredsskemaet rettidigt og møder op til deres aftaler med Forsvaret.

De nye informationer under Mit Overblik hjælper de unge mennesker til nemt og hurtigt at finde ud af, hvor og hvornår de skal møde op til Forsvarets Dag. Og de kan se fristen for, hvornår de for eksempel skal udfylde helbredsskemaet. Løsningen er et godt eksempel på, når det offentlige samler vigtig information ét sted og gør brugeroplevelsen mere overskuelig.

Mette Lindstrøm Lage, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

Flere aftaler og frister på vej

Efter planen skal flere myndigheder levere data til ’Aftaler og frister’ på Mit Overblik på borger.dk i de kommende år. På den måde vil endnu flere borgere få et samlet overblik over, hvilke vigtige aftaler og frister, de har med det offentlige. 

 

Om Mit Overblik

Mit Overblik samler og viser vigtig information til den enkelte borger – på tværs af den offentlige sektor. Borgere får adgang til Mit Overblik ved at logge ind via borger.dk med MitID.
Mit Overblik indeholder information om borgerens igangværende sager, gæld, økonomiske ydelser og personlige oplysninger.

Læs mere om Mit Overblik på digst.dk