Overgangen til MitID Erhverv går ind i den afsluttende fase 30. juni 2023

27-04-2023

Alle virksomheder, myndigheder og foreninger, der anvender NemID til erhverv skal skifte til MitID Erhverv, inden NemID til erhverv lukker.

For at sikre en god og sikker overgang for centrale og komplekse løsninger og organisationer, fx kommuner og regioner, vil NemID til erhverv ikke som planlagt lukkes fuldt ned den 30. juni 2023, men fortsætte med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023.

NemID til erhverv kan således anvendes frem til den 31. oktober 2023, ligesom OCES2-certifikater ikke spærres før denne dato, hvor NemID-løsningen vil blive endeligt afviklet.

Da der vil være begrænset drift af NemID efter den 30. juni 2023, opfordrer Digitaliseringsstyrelsen alle organisationer til at overgå til MitID Erhverv inden den 30. juni 2023. Ligesom organisationer, der i dag benytter sig af OCES2-certifikater til fx system-til-system kommunikation eller sikker e-mail, skal skifte til nye OCES3-certifikater hurtigst muligt.

Begrænset drift efter den 30. juni 2023 betyder blandt andet, at det ikke længere vil være muligt at få support i forbindelse med NemID og NemID til erhverv, ligesom der som udgangspunkt ikke vil blive udstedt NemID til borgere.

Borgere bør efter den 30. juni 2023 anvende MitID. Frem mod den 31. oktober 2023 vil færre og færre digitale selvbetjeningsløsninger modtage login med NemID, ligesom man ikke kan få support til NemID.

Læs mere om MitID Erhverv på mitid-erhverv.dk, hvor organisationer blandt andet kan finde vejledning til at overgå til den nye erhvervsløsning.