Udrulning af MitID Erhverv runder en vigtig milepæl

09-02-2023
It-løsninger

Som et led i fremtidssikringen af Danmarks digitale infrastruktur bevæger udrulningen af den nye erhvervsløsning MitID Erhverv sig ind i den sidste fase. Fra i dag kan de store virksomheder og offentlige myndigheder tilslutte sig MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur.

Siden oktober 2022 har små og mellemstore virksomheder og foreninger kunnet tilslutte sig MitID Erhverv, som erstatter NemID medarbejdersignatur, og 100.000 organisationer har på nuværende tidspunkt tilsluttet sig.

Nu går udrulningen af den nye erhvervsløsning ind i sidste fase, hvor også store virksomheder og myndigheder inviteres til at tilslutte sig løsningen. Dermed er der åbnet op for, at alle virksomheder, foreninger og myndigheder kan overgå til MitID Erhverv, inden NemID medarbejdersignatur lukker den 30. juni 2023. 

MitID Erhverv er et godt eksempel på, hvordan offentlig digitalisering kan være til gavn for landets virksomheder I Digitaliseringsstyrelsen er vi opmærksomme på, at al forandring er svær. Derfor er det meget positivt, at flere end 100.000 organisationer allerede har tilsluttet sig MitID Erhverv. Nu inviteres også myndigheder og store virksomheder til at overgå til løsningen, så de også kan få gavn af de nye muligheder, løsningen giver.

Blandt andet lettes virksomhedernes administrative opgaver ved at samle NemID medarbejdersignatur og Brugeradministrationen fra Virk i én samlet løsning, så det bliver nemmere at oprette nye medarbejdere og give dem rettigheder til offentlige selvbetjeningsløsninger.

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

Forbedret brugervenlighed i fokus

I udviklingen af MitID Erhverv har der på flere områder været fokus på opgradering af brugervenligheden. Det betyder blandt andet, at løsningen indretter sig til de forskellige virksomhedssegmenter i brugergrænsefladen, hvilket gør MitID Erhverv nemmere og mere intuitivt at anvende.

Store virksomheder med flere end tre NemID medarbejdersignaturer kan fra i dag oprette alle deres medarbejdersignaturer automatisk på én gang. Hvis organisationerne har behov for at kunne oprette og administrere deres medarbejderes digitale erhvervsidentiteter og rettigheder lokalt i egne systemer, så er løsningen fleksibelt indrettet, så organisationen kan etablere en såkaldt lokal IdP (Identity Provider).

Om MitID Erhverv

Hvad er MitID Erhverv?

MitID Erhverv er den offentlige digitale erhvervsløsning til virksomheder, foreninger og myndigheder i Danmark. MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur, og bruges af virksomheder, hvor medarbejdere fx skal tjekke Digital Post, indberette barsel eller underskrive digitalt på vegne af virksomheden.

Derfor kommer MitID Erhverv

Større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny og mere sikker løsning, når I som virksomhed skal logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger.

MitID Erhverv samler NemID medarbejdersignatur og Brugeradministrationen fra Virk i én samlet løsning. Det gør det nemmere at oprette nye medarbejdere og give dem rettigheder til offentlige selvbetjeningsløsninger som fx at logge på og underskrive digitalt på vegne af virksomheden.

Brug for hjælp?

På MitID-Erhverv.dk findes videoguides og vejledningsmaterialer, som kan hjælpe jer gennem tilslutningsprocessen. Her finder du også kontaktoplysninger på supporten.

Læs mere om MitID Erhverv på MitID-Erhverv.dk