Nu starter cybersikkerhedsmåneden – se de mange arrangementer her

29-09-2023
Sikkerhed

Om lidt viser kalenderen oktober, og det vil sige, at den nationale cybersikkerhedsmåned er tilbage. I løbet af den næste måned sætter Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed derfor øget fokus på digital sikkerhed.

Der er efterhånden ingen tvivl om, at Danmark ligger blandt den absolutte elite, når det kommer til digitalisering af vores samfund. På den ene side har det banet vejen for mere innovation, effektivisering og gennemsigtighed, men samtidig kan digitaliseringen gøre os sårbare overfor cybertrusler og digitale svindlere.

Prøv selv at tælle sammen. Hvor mange digitale løsninger bruger du på en uge? Bruger du MitID for at logge på din bankkonto? Booker du tid hos lægen online? Eller tjekker din Digital Post? Det gør du højst sandsynligt – og derfor er det vigtigt, at vi beskytter os digitalt, så vi fortsat kan agere online, som vi plejer.

Derfor sætter Digitaliseringsstyrelsen i løbet af oktober måned fokus på digital sikkerhed ved at opfordre virksomheder og myndigheder til at planlægge og afholde aktiviteter om cyber- og informationssikkerhed, så vi sammen får en fælles stemme i kampen mod digitale svindlere.

"Cybertruslen mod Danmark er alvorlig. Derfor er det afgørende, at der er styr på cyber- og informationssikkerheden hos hver enkelte borger, virksomhed og myndighed. Jeg er derfor glad for at skyde vores landsdækkende cybersikkerhedsmåned i gang, hvor forskellige organisationer står bag et hav af aktiviteter, der skal styrke den digitale sikkerhed i Danmark." - Marie Bjerre, digitaliseringsminister

Landsdækkende kampagner skal styrke vores cyberforsvar

Allerede nu er der lagt op til en begivenhedsrig national cybersikkerhedsmåned. I løbet af oktober vil Digitaliseringsstyrelsen blandt andet lancere tre nationale kampagner. Den første vil have fokus på identitetstyveri med skuespilleren Bodil Jørgensen i hovedrollen. Den anden skal øge kendskabet til Cyberhotline for digital sikkerhed, hvor borgere og virksomheder kan få telefonisk vejledning om cyber- og informationssikkerhed. Den tredje vil være målrettet danske SMV’ere og sætte fokus på, hvordan virksomheder kan sikre deres sociale mediekanaler bedre med et par enkelte trin.

Få overblikket over alle aktiviteter i cybersikkerhedsmåneden

I løbet af oktober vil der være et hav af forskellige arrangementer inden for cyber- og informationssikkerhed, som en række organisationer står bag, og som du kan tilmelde dig til.

Få overblikket over alle arrangementer og tilmeld dig på sikkerdigital.dk.

Afholder I selv en aktivitet om cyber- og informationssikkerhed, som I ønsker deltagere til, kan I med fordel oprette begivenheden i vores aktivitetskalender.

Opret begivenhed i aktivitetskalenderen på sikkerdigital.dk.

Tag et kig i vores inspirationskatalog

Desuden har Digitaliseringsstyrelsen udarbejdet et inspirationskatalog, som indeholder quizzer, et e-læringskursus og meget andet. Materialerne er til fri afbenyttelse og gør det nemt at sætte cyber- og informationssikkerhed på dagsordenen i din organisation – som underholdning til fredagsbaren, som dagsordenpunkt til et morgenmøde eller noget helt tredje.

Hent vores inspirationskatalog som PDF her.

Læs mere om cybersikkerhedsmåneden på sikkerdigital.dk