Tilskudspulje til cybersikkerhedsprojekter for smv’er og start-ups er åben

15-08-2024

Frem til 15. oktober 2024 kan din virksomhed søge om tilskud til innovative cybersikkerhedsprojekter. Tilskudspuljen er på i alt 7,5 mio. kr.

I dag åbner vi en tilskudspulje, som skal højne cybersikkerheden i digitale løsninger. Så hvis din virksomhed eller start-up står med et innovativt cybersikkerhedsprojekt, som I mangler finansiering til, så skal I kigge med her.

Midlerne i tilskudspuljen skal støtte små og mellemstore virksomheder (SMV’er), herunder start-ups, som har fokus på udvikling af cybersikkerhedsløsninger. Derfor kan puljen udelukkende søges af SMV’er, startups, eller af konsortier bestående af minimum én SMV eller startup. De øvrige konsortiepartnere kan f.eks. være vidensinstitutioner eller større organisationer.

NCC’s tilskudspuljer er målrettet udvikling af cybersikkerhedsløsninger – hvis din virksomhed er en SMV, som har behov for støtte til jeres egen cybersikkerhed, så kan I søge under SMV:Digital i stedet. Læs mere her: Digital ansvarlighed: It-sikkerhed og dataetik - Tilskud til privat rådgivning på 50.000 kr. | SMV:Digital

Ansøgningsfrist 15. oktober

Puljen er medfinansieret af EU og administreres af Det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC), som er organisatorisk forankret i Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Tilskudspuljen er på 7,5 mio. kr. og vil være åben for ansøgninger frem til 15. oktober 2024.

For projekter som får tilsagn, vil det være en del af opfølgningsprocessen, at der vejledes omkring EU’s tilskudsfonde samt andre finansieringsmuligheder, når projektet er afsluttet. Ansøgere med interesse i at deltage i en EU’s finansieringsprogrammer efter endt projektperiode er derfor meget velkomne, men det er ikke et krav for at søge.

Du kan læse mere om betingelserne, og hvordan man ansøger, her: https://ncc-dk.dk/

NCC vil udmønte i alt 17,3 millioner kroner i tilskudsmidler i 2024 og 2025 til innovative cybersikkerhedsprojekter.