Regeringen har indgået aftale om en digitaliseringsstrategi for Danmark

08-02-2024

Samtlige af folketingets partier er blevet enige om en digitaliseringsstrategi for Danmark, hvor flere af initiativerne vil ligge i Digitaliseringsstyrelsen.

I den nye digitaliseringsstrategi vil der være et øget fokus på, hvilke data der indsamles og videregives, når vi eksempelvis bruger telefoner.

På baggrund af Regeringens digitaliseringsstrategi for 2024-2027 er der i dag landet en aftale mellem regeringen og resten af folketingets partier om den endelige digitaliseringsstrategi.

Strategien indeholder 29 initiativer inden for kunstig intelligens og grøn omstilling samt digital dannelse blandt børn og unge og et løft af danskernes digitale kompetencer.

I Digitaliseringsstyrelsen gælder vi os til at arbejde med initiativerne i strategien. Med den nye digitaliseringsstrategi vil styrelsen blandt andet sætte endnu mere fokus på, hvordan vi kan bidrage til vækst og innovation gennem digital omstilling af små- og mellemstore virksomheder.

Digitale løsninger skal bidrage til at mindske byrder, både gennem en afdækning af, hvordan virksomheders indberetninger til det offentlige kan gøres lettere, og hvordan vi skaber mere sammenhængende tilsyn på det digitale område.

Vi vil også styrke vores indsats for at sikre et stærkt, etisk og ansvarligt digitalt fundament, bl.a. gennem et styrket fokus på, hvilke data der indsamles og videregives, når vi eksempelvis bruger telefoner.

Derudover kommer Digitaliseringsstyrelsen til at bidrage til arbejdet med at udstikke en ambitiøs og ansvarlig retning for udnyttelsen af kunstig intelligens i Danmark.

Læs mere i den ny aftale.