Nye guides til ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens

09-01-2024
Kunstig intelligens

Digitaliseringsstyrelsen lancerer guides til offentlige myndigheder og virksomheder om anvendelse af generativ kunstig intelligens (AI).

Udviklingen inden for generativ AI går stærkt, og anvendelsesmulighederne er mange. Det kan derfor være en udfordring at navigere i, hvordan man som organisation sørger for, at teknologien og værktøjerne bidrager til at skabe værdi og undgår faldgruber.

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet guides til offentlige myndigheder og virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ AI. Guiderne giver inspiration til, hvad man kan overveje, når man skal tage stilling til hvilke typer af generative AI-værktøjer, der er relevante for organisationen, hvordan man kan udarbejde retningslinjer for organisationens anvendelse, og hvordan man understøtter ansvarlig anvendelsen gennem organisatoriske rammer.

Guiderne giver blandt andet et indblik i, hvilke overvejelser man kan gøre sig om risiko for bias, faktuelt forkerte svar og informationssikkerhed.

Hent 'Guide til offentlige myndigheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens'

Hent 'Guide til virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens'

Guiderne er udarbejdet på baggrund af input fra offentlige og private aktører og vil løbende blive opdateret i takt med udviklingen og erfaringer med brug af generativ AI.