Danmarks digitale offentlige sektor er fortsat verdens bedste

01-10-2024
Digital service

Danmark ligger helt i top inden for offentlig digitalisering i FN’s E-Government Survey 2024, der blev offentliggjort den 17. september.

FN nævner bl.a. borger.dk som eksempel på, at Danmarks mange offentlige myndigheder har formået at levere gode tværgående digitale løsninger.

Danmarks digitale, offentlige sektor er for fjerde gang i træk kåret som verdens bedste i FN’s E-Government Survey.

Undersøgelsen giver en status for udviklingen inden for offentlig digitalisering blandt alle FN’s 193 medlemslande og er blevet offentliggjort hvert andet år siden 2001.

Vurderingen foretages ved at måle på tre forskellige indikatorer, der vurdere digitale offentlige services, infrastrukturen og befolkningens uddannelses niveau.

Danmark scorer højt på alle tre underliggende indekser, mens den samlede scorer sikrer en placering som nummer 1.

DE TRE INDIKATORER

Online Service Index (OSI), der evaluerer de digitale offentlige services inden for fem tematiske områder: ramme, tilgængelighed, indhold, teknologi, og deltagelse/brug.

Telecommunications Infrastructure Index (TII), der evaluerer befolkningens adgang til internettet, målt som prisoverkommelighed, antal internetbrugere, antal mobilabonnenter, og antal aktive mobilbredbåndsabonnenter.

Human Capital Index (HCI), der evaluerer befolkningens forventede evne til at gøre brug af offentlige digitale tjenester, betragtet som en funktion af det forventede og gennemsnitlige antal år børn og unge går i skole, den samlede optagelsesrate på primære, sekundære og tertiære uddannelser, og læsefærdigheder blandt voksne.

Alle lande tildeles en score mellem 0 og 1, og Danmarks samlede score lander på 0.9847.

FN-rapporten anerkender de ledende lande, herunder Danmark, for at have en strategisk og helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering.

Derudover lægger FN vægt på proaktive tilgang til offentlig digitalisering, herunder med særligt fokus på den danske digitaliseringsstrategi og borgerinddragelse.

Se FN’s E-Government Survey 2024 på FN’s hjemmeside.