Ny tilskudspulje skal styrke virksomheders it-sikkerhed og dataetik

11-10-2024
Sikkerhed

Den 31. oktober kl. 9.00 åbner SMV:Digital for ansøgninger til en ny tilskudspulje, hvor små og mellemstore virksomheder kan søge tilskud til rådgivning om it-sikkerhed og dataetik.

1 ud af 3 SMV’er har ifølge en undersøgelse et for lavt sikkerhedsniveau ift. deres risikoprofil, og over halvdelen af danskerne har fravalgt tjenester, fordi de var bekymrede for virksomhedens brug af deres data. Samtidig er 3 ud af 10 danskere villige til at betale mere for produktet, hvis virksomheden indsamler mindre data om dem.

Der kan derfor være gevinster at hente for små og mellemstore virksomheder i at styrke deres it-sikkerhed og overveje, hvordan dataetik kan blive en forretningsfordel.

Tilskud på 50.000 kr.

Virksomheder kan søge om tilskud på 50.000 kroner, og kan eksempelvis bruges til at kortlægge din virksomheds kritiske systemer og data eller fastlægge en dataetisk tilgang til indsamling og håndtering af data.

Virksomheder kan allerede nu gå ind og forberede en ansøgning på SVM:Digitals hjemmeside.

SMV:Digitals pulje med tilskud på 50.000 kr. til rådgivning om digital omstilling er også stadig åben. Virksomheder kan også læse mere om denne pulje på SMV:Digitals hjemmeside.

Puljen er finansieret af Den Europæiske Union - EU’s Genopretningsfond NextGenerationEU.