MitID

Her på siden finder du vejledning og materiale om MitID.

Kort om MitID

MitID er Danmarks digitale ID. Med det beviser man som borger, hvem man er på nettet, fx når man skal overføre penge i netbank eller logge på offentlige selvbetjeningsløsninger som borger.dk, sundhed.dk eller Digital Post.


Der er forskellige måder at få MitID på. Men fælles er, at man skal bekræfte, hvem man er, så ingen kan udgive sig for at være andre end sig selv. Hvis man ikke ønsker at bruge MitID som en app, findes der alternativer såsom MitID kodeviser og MitID kodeoplæser.

Sådan hjælper du andre med MitID

For nogle borgere kan det være rart at få ekstra støtte og hjælp til MitID. Når man vejleder og hjælper andre, skal man være opmærksom på, hvad man må, og hvad man ikke må, da MitID er personligt.

Hjælpeunivers på mitid.dk

Få hjælp og vejledning til MitID på hjælpeuniverset på mitid.dk.

Besøg hjælpeuniverset på mitid.dk for vejledning til MitID

Der er nogle få tekniske krav til computer, mobiltelefon og tablets for at man kan bruge MitID. Du kan finde en oversigt over, hvilke krav der er gældende for brug af MitID. 

Læs mere om de tekniske krav til at få MitID på mitid.dk

Prøv MitID i demomiljøet demo.borger.dk

Du kan bruge demo.borger.dk i din vejledning til at vise en borger, hvordan MitID fungerer uden at anvende personlige loginoplysninger eller vise privat information. Du kan ikke gøre noget forkert i demomiljøet.

Besøg demomiljøet demo.borger.dk og prøv at logge ind med MitID