Nye webinarer: Bliv klogere på, om efterårets emner i Digital Europe-programmet er noget for dig

27-05-2024

Overvejer du at søge om EU-støtte til dit projekt via Digital Europe-programmet? Digitaliseringsstyrelsen inviterer til webinarer for dig, der fx sidder i en virksomhed, myndighed eller vidensinstitut, hvor du kan få vejledning og inspiration til nogle af de projektindkaldelser, der åbner for ansøgning i 3. kvartal 2024.

Digitalt Europa

Digital Europe-programmet sigter mod bred udrulning og anvendelse af digitale teknologier i samfundet. Det sker blandt andet gennem økonomisk støtte til projekter om eksempelvis kunstig intelligens, digitale kompetencer og digital transformation. Tildelingerne sker via såkaldte projektindkaldelser, hvor man som myndighed, virksomhed, vidensinstitution eller anden organisation kan søge om støtte inden for specifikke emner. De næste projektindkaldelser åbner for ansøgning i 3. kvartal 2024.

Digitaliseringsstyrelsen driver en informations-, vejlednings- og matchmakingindsats, hvor du – hvis du overvejer at søge om støtte via Digital Europe-programmet – kan få vejledning og inspiration til ansøgning af specifikke projektindkaldelser.

Som led i dette afholder Digitaliseringsstyrelsen nu et par webinarer, hvor du kan blive klogere på de kommende projektindkaldelser og møde andre, som du evt. kan samarbejde med om en projektansøgning.

Læs mere og tilmeld dig de enkelte webinarer nedenfor.

Tilmelding til webinarer

Til dette webinar kan du høre mere om målet om er at skabe et sammenhængende netværk af lokale digitale tvillinger (Local Digital Twins – LDTs) på tværs af EU. Mere konkret skal projekter bidrage til udviklingen af lokale digitale tvillinger, som gør det muligt fx at afprøve ny infrastruktur i byer virtuelt, inden man bygger og udruller infrastrukturen i den virkelige verden. Lokale digitale tvillinger skal således bidrage til bedre byplanlægning. Dertil er der fokus på at styrke EU's fælles data, åbne løsninger og styrke digital modenhed i byer.

Hvornår: Tirsdag d. 18. juni kl. 09:00-10:00.

Primære målgruppe: Viden- og forskningsinstitutioner, klyngeorganisationer, offentlige aktører, virksomheder, mv.

Tilmelding senest mandag den 17. juni kl. 12:00. Klik her

Program

Kl. 08:45-09:00

Webinaret åbnes

Kl. 09:00-09:15

Velkommen og præsentationsrunde

Kl. 09:15-09:35

Introduktion til projektindkaldelsen samt dialog og spørgsmål

Kl. 09:35-09:50

Oplæg v. ansøgende organisation (TBA) samt dialog og spørgsmål

Kl. 09:50-10:00

Afslutning

Til dette webinar kan du høre mere om målet om at uddanne 20 millioner ICT-specialister i EU inden 2030 og fremme kønsdiversitet i teknologisektoren med fokus på områder som virtual reality, kvanteteknologi og vedvarende energi. Projektindkaldelsen har blandt andet fokus på at imødegå mangel på specialister inden for digitale teknologier som kunstig intelligens og cybersikkerhed ved at støtte oprettelse af uddannelsesprogrammer og partnerskaber mellem uddannelse, erhvervsliv og forskning.

Hvornår: Fredag den 21. juni kl. 14:00-15:00.

Primære målgruppe: Vidensinstitutioner (forskning, universiteter, uddannelse, erhvervsuddannelse), klyngeorganisationer og virksomheder

Tilmelding senest torsdag den 20. juni kl. 12:00. Klik her

Program 

Kl. 13:45-14:00

Webinaret åbnes

Kl. 14:00-14:10

Velkommen og præsentationsrunde

Kl. 14:10-14:35

Introduktion til projektindkaldelsen samt dialog og spørgsmål

Kl. 14:35-14:50

Oplæg v. chefkonsulent Doris Sophia Bell, Syddansk Universitet

Kl. 14:50-15:00

Afslutning

Digital Europe-programmets indkaldelser kort fortalt

I efteråret 2024 kan du søge støtte fra Digital Europe-programmet til projekter inden for blandt andet kunstig intelligens, digitale kompetencer og digital transformation. Det sker gennem åbne projektindkaldelser på specifikke områder, som understøtter EU’s politiske målsætninger.

Guleroden for dig og din organisation ved EU’s indkaldelser er, at I kan få midler til at realisere et projekt i samarbejde med andre danske og europæiske partnere. Læs mere om Digital Europe-programmets projektindkaldelser her.

Hvordan søger du projektindkaldelser i Digital Europe-programmet?

Du kan læse om, hvordan du søger projektindkaldelserne på EU-Kommissionens hjemmeside her.

Når du søger om midler til at realisere et projekt gennem Digital Europe-programmet, finansierer Digital Europe-programmet typisk halvdelen af projektet. Forud for ansøgningsrunderne i Digital Europe-programmet har du mulighed for at søge om dansk medfinansiering fra Digitaliseringsstyrelsen tilskudsfond. Læs mere om tilskudsfonden her.