MitID-brokere står klar

Når MitID om et år går live og dermed tager hul på udfasningen af NemID, er det kun certificerede brokere, der får adgang til identiteterne i kernen. Flere brokere er nu certificeret og klar til at kaste sig over opgaven.

Nyhed, offentliggjort 29. maj 2020 

Alle tjenesteudbydere skal fremover igennem en broker for at kunne tilbyde log-in og signering med MitID til deres brugere. Broker-konceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID og for at gøre integrationen nemmere for tjenesteudbyderne.

For at blive certificeret skal en broker leve op til høje krav om fx sikkerhed, forretningsførelse, rapportering, databehandling, support og garantier.

Private tjenesteudbydere skal finde en broker i god tid før overgangen til MitID, og de kan på nuværende tidspunkt vælge blandt disse, som pt. er blevet certificeret (her i alfabetisk rækkefølge):

Alle offentlige tjenesteudbydere skal benytte NemLog-in som broker. Det vil også være muligt for private tjenester at få adgang til NemLog-in med begrænset funktionalitet, for eksempel uden Single Sign On og brugerrettighedsstyring.

Læs mere om fremtidens infrastruktur for digitale identiteter

(Bemærk at denne nyhed ikke opdateres med nye brokere, find den opdaterede liste over godkendte brokere her).