Paralleldrift med NemID og MitID

Når MitID lanceres i efteråret 2021, vil der være en periode, hvor både NemID og MitID er i drift – og dermed kan bruges af både tjenesteudbydere og slutbrugere.

Nyhed, offentliggjort 3. februar 2021

Hvor lang perioden med paralleldrift vil være, er ikke afgjort endnu. Dog vil det blive tilstræbt, at så mange slutbrugere som muligt får MitID i løbet af 2021. En slutbruger, som har fået MitID, kan stadig bruge NemID, så længe NemID er i drift – og så længe de tjenester, som slutbrugeren vil tilgå, er tilgængelige med NemID.

Individuelle forhold 

For at være tilgængelig med MitID skal den enkelte tjenesteudbyder indgå en aftale med en broker. Selvom der formentlig vil være en betydelig interesse fra tjenesteudbydere for at tilbyde adgang med MitID, vil det højst sandsynligt være de individuelle forhold for den enkelte tjenesteudbyder, der afgør, hvornår tilgang med NemID afsluttes, herunder om det sker før eller ved nedlukning af NemID.

Om NemID medarbejdersignatur

NemID medarbejdersignatur bliver afløst af en ny erhvervsløsning, MitID Erhverv. Denne løsning leveres af NemLog-in. Den går ikke i drift samtidig med MitID, men anvender MitID’s identifikationsmidler i den løsning, som er under udvikling. Det betyder, at NemID medarbejdersignatur vil fortsætte, indtil afløseren MitID Erhverv introduceres.