Nu skal du også bruge MitID, når du handler på nettet

Snart begynder de første beskeder fra bankerne at tikke ind om, at MitID nu også skal bruges, når du skal bekræfte dit køb, når du handler på nettet. For den 31. oktober 2022 lukker brugen af NemID i bankerne helt – også til kortbetalinger. MitID bliver allerede brugt af alle landets banker. Og som det netop er blevet meldt ud, bliver MitID fra næste uge den primære login-metode på offentlige selvbetjeningsløsninger.

Nyhed, offentliggjort 14. september 2022

I løbet af de næste uger vil landets banker give deres kunder besked om, at MitID fremover skal bruges, når de bruger deres betalingskort til at købe varer på internettet. Indtil nu har kunderne skullet bruge deres NemID til at identificere sig i forbindelse med kortbetalinger på internettet. Men da brugen af NemID i bankerne lukker den 31. oktober 2022, flyttes alt nu over til MitID. Det har i forvejen ikke været muligt at anvende NemID nøglekort til godkendelse af kortbetalinger siden januar 2021.

”Godkendelsen med MitID ved internethandel kommer netop nu, fordi brugen af NemID snart lukker i bankerne. MitID skal altså nu bruges i alle sammenhænge, hvor man som bankkunde, skal bekræfte sin identitet digitalt,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, der sammen med Digitaliseringsstyrelsen står bag partnerskabet om MitID.

At MitID fremover er Danmarks primære digitale ID, afspejler sig også i det offentlige, hvor MitID fra d. 22. september 2022 gøres til standardlogin på alle offentlige selvbetjeningsløsninger.

”MitID er en af de største omlægninger af det digitale Danmark nogensinde. Derfor er overgangen fra NemID til MitID også sket over en længere periode og i forskellige faser. Nu går vi ind i slutfasen, og derfor kommer MitID også til at spille en langt mere markant rolle end tidligere,” siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Læs hele nyheden på finansdanmark.dk