Spørgsmål og svar om MitID

Her kan du lære mere om MitID

Ofte stillede spørgsmål

MitID er afløseren for NemID. Det er dét, som du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. Du kan bruge MitID til alt det, som du tidligere har brugt NemID til.

Alle med NemID skal have MitID fra sommeren 2021. Man kan få MitID, fra man er 13 år.

MitID kommer først i sommeren 2021. Indtil da skal du bare bruge NemID, fuldstændig som du plejer. For at få MitID skal du igennem en række trin i en selvbetjeningsløsning. Har du en netbankaftale med en dansk eller grønlandsk bank, vil det være i din net- eller mobilbank, at du får MitID. Har du ikke net- eller mobilbank, skal du have MitID på MitID.dk. Du får besked om, hvad der skal ske, når tiden nærmere sig.

Læs mere under Fra NemID til MitID.

MitID bliver først og fremmest en app, hvor man blot skal swipe for at godkende med MitID, ligesom du i dag måske kender det fra NemID nøgleapp. Har du ikke mulighed for at bruge appen, er der alternativer, nemlig MitID kodeviser og MitID kodeoplæser. Læs mere under Sådan kommer MitID til at se ud.

Hvis ikke du allerede har NemID nøgleapp, kan du med fordel downloade den i App Store eller Google Play. Så er overgangen til MitID appen nemmere.

Selvom MitID er udviklet og opbygget anderledes end NemID, kommer MitID i store træk til at minde meget om NemID, når du skal bruge det. Du skal dog vænne dig til nye måder at logge ind på. Læs mere under

Sådan kommer MitID til at se ud.

Det bliver også nemmere for dig at sikre, at du fx ikke er i gang med at taste dine oplysninger ind på en falsk hjemmeside. Læs mere under Derfor kommer MitID.

Du får automatisk besked, når det er din tur til at få MitID. Men du kan med fordel forberede dig, så det går så nemt som muligt. Du kan:

  • Finde på et bruger-ID, som er dét, du skal taste, hver gang du skal bruge MitID; det må dog ikke være dit CPR-nummer.
  • Vurdere, om du gerne vil have MitID app, MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.

Begge dele skal du indtaste og/eller vælge, når du skal igennem processen med at få MitID. Læs mere under Sådan kommer MitID til at se ud.

Der vil altid være hjælp at hente, uanset om det er i forbindelse med at få MitID eller efterfølgende. Som hovedregel skal du henvende dig i din bank, alternativt hos Det Samlede Supporttilbud, som er Erhvervsstyrelsens kundecenter. Læs mere under Fra NemID til MitID.

NemID er en sikker løsning i dag, men vi kan ikke være sikre på, at det bliver ved med at være tilfældet. MitID er bygget helt fra bunden på den måde, som gør systemet lettere og hurtigere at tilpasse, både i forhold til de krav og digitale trusler, som vil møde os i fremtiden. Læs mere under Derfor kommer MitID.

Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode kan være enkelte steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke længere skal have NemID – enten af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen.

Vi er i løbende dialog med en række organisationer, som kommer med input til både anvendelighed og implementering. Derudover bliver slutbrugerne involveret i brugervenlighedstest undervejs. Læs mere om Interessentforum under Fra NemID til MitID

Alle med NemID skal have MitID – også selvom du bor i udlandet. Hvis du har en netbankaftale med en dansk eller grønlandsk bank, skal du få MitID via din net- eller mobilbank. Hvis ikke du har det, skal du have MitID på MitID.dk. Du kan få MitID fra august 2021. Du får besked, når du skal gøre noget. Læs mere under Fra NemID til MitID.