National cybersikkerhedsmåned: Vær med til at sætte digital sikkerhed på dagsordenen

01-08-2023
Sikkerhed

Den nationale cybersikkerhedsmåned afholdes hvert år i oktober og har til formål at sætte fokus på cyber- og informationssikkerhed i Danmark. Digitaliseringsstyrelsen inviterer både borgere, myndigheder og virksomheder til at støtte op om måneden.

Din telefon ringer. Det er banken. De fortæller, at du skal skynde dig at overføre din opsparing til en anden konto, da en svindler er i gang med at stjæle dine penge. Det haster, så du gør, som banken siger. Opkaldet afbrydes. Og hurtigt efter er pengene forsvundet fra din konto. Du har været udsat for svindel.

Ifølge Finans Danmark, blev danskerne svindlet for mere end 35 mio. kroner i første halvdel af 2022. Det er en stigning på cirka 30 procent sammenlignet med første halvår i 2021.

De digitale trusler ændrer sig hele tiden, og det kan være svært at navigere i trusselsbilledet. Derfor opfordrer Digitaliseringsstyrelsen igen i år borgere, myndigheder og virksomheder til at støtte op om den nationale cybersikkerhedsmåned i oktober. I år er det femte gang i træk, at Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for måneden, som gennemføres i tæt samarbejde med Center for Cybersikkerhed.

I løbet af oktober er det muligt at deltage i en lang række arrangementer, som har til formål at øge awareness om cyber- og informationssikkerhed. Herudover opfordrer vi til, at virksomheder eller myndigheder selv arrangerer lokale indsatser på arbejdspladser eller holder større åbne arrangementer, hvor andre kan deltage.

Danske borgere, myndigheder og virksomheder bliver fortsat mere digitale, hvilket skaber nye muligheder for udvikling. Men det er afgørende, at den digitale sikkerhed følger med, så vi beskytter os mod it-kriminelle, der også bliver mere udspekulerede i takt med den digitale udvikling. Det er ikke en opgave, som Digitaliseringsstyrelsen kan løfte alene, og derfor vil jeg opfordre alle til at sætte fokus på cyber- og informationssikkerhed i oktober. Det kan man gøre ved at planlægge eller tilmelde sig aktiviteter.

Tanja Franck, direktør i Digitaliseringsstyrelsen 

Sådan sætter I digital sikkerhed på dagsordenen

Som borger, myndighed eller virksomhed kan I allerede nu orientere jer i Digitaliseringsstyrelsens aktivitetskalender på sikkerdigital.dk, som samler alle landets arrangementer. Kalenderen vil løbende blive opdateret med nye arrangementer.

Se aktivitetskalenderen og find inspiration til interne aktiviteter på sikkerdigital.dk

Vi håber, I vil være med til at sætte fokus på digital sikkerhed internt i jeres organisationer. Det kan I fx gøre ved at afholde et husmøde, interne konkurrencer, sætte plakater op eller prøve lykken med de quizzer, som I finder i vores inspirationskatalog. Hver indsats tæller for at øge den digitale sikkerhed.

Find inspirationskatalog her

Sådan får I jeres arrangement i aktivitetskalenderen

Planlægger I at afholde et foredrag, en workshop, et webinar eller lignende, der sætter fokus på cyber- og informationssikkerhed i løbet af oktober 2023, og som er åbent for deltagere, kan I med fordel indmelde det til aktivitetskalenderen på sikkerdigital.dk.

Indmeld aktivitet til aktivitetskalenderen

Hent en fysisk cybersikkerhedskasse

I år kan I som myndighed eller virksomhed hente en kasse med plakater, klistermærker, sikkerhedspjecer og lignende materiale, som I kan bruge til at fremme awareness om digital sikkerhed i jeres organisationer. Kasserne kan afhentes fysisk hos Digitaliseringsstyrelsen på Landgreven 4, 1301 København, så længe lager haves. Skriv jer op til en cybersikkerhedskasse ved at kontakte Line Ingerslev på .

 

Kort om cybersikkerhedsmåneden

  • Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, der koordineres af EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security). Initiativet udfoldes derfor ikke kun i Danmark, men går på tværs af samtlige EU-lande.
  • Digitaliseringsstyrelsen er for femte år i træk national koordinator for cybersikkerhedsmåneden i Danmark.
  • Initiativet gennemføres i samarbejde med Center for Cybersikkerhed.
  • Cybersikkerhedsmåneden afholdes hvert år i oktober.
  • Du kan læse mere om cybersikkerhedsmåneden på sikkerdigital.dk, hvor Digitaliseringsstyrelsen har samlet vigtig viden om informationssikkerhed til borgere, virksomheder og myndigheder.

Læs mere om cybersikkerhedsmåneden på sikkerdigital.dk