Om tilskudspuljen

Tilskudspuljen understøtter frivilliges arbejde med at hjælpe borgere, der er udfordret af det digitale.

Der er nu åbnet for anden ansøgningsrunde til Tilskudspulje til frivilligindsatser med it-hjælp. Dette er puljens sidste ansøgningsrunde. 

Læs mere i denne nyhed på digst.dk

Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist den 15. september 2024 kl. 12. 

Økonomisk ramme

Der gives støtte på mellem 150.000 og 499.999 kr. i støtte pr. projekt.

Der er afsat 2 mio. kr. til denne ansøgningsrunde. 

Tilskudspuljens formål

Tilskudspulje til frivilligindsatser med it-hjælp har til formål at understøtte civilsamfundsorganisationer, som har frivillige, der gør en indsats for at hjælpe borgere, der er udfordrede af digitaliseringen. Puljen skal bidrage til at fremme et mere inkluderende digitalt velfærdssamfund for alle.

Det kan der søges støtte til 

Tilskudspuljen støtter konkrete projekter, hvis primære fokus er at øge de frivilliges kompetencer inden for hjælp til borgerrettet, offentlig digitalisering eller digital sikkerhed.

Puljens målgruppe er ulønnede frivillige, der yder it-hjælp til borgere, der oplever udfordringer med det digitale. 

Der kan fx søges støtte til kurser, udvikling af læringskoncepter eller indkøb af digitale platforme, der fremmer udvikling og opdatering af de frivilliges viden og kompetencer. Der kan også søges om støtte til at udbrede kendskabet til både nye og eksisterende muligheder for at få it-hjælp af frivillige.

Sådan vurderes ansøgningerne

Ansøgninger til tilskudspuljen vurderes på baggrund af følgende kriterier

  1. Formål og ansøgerkreds: Om projektet samlet set falder inden for tilskudspuljens formål og målgruppe, samt om ansøger er en del af ansøgerkredsen. 
  2. Aktiviteter: Om de beskrevne aktiviteter og metoder bidrager til at understøtte projektets formål, og om der er en realistisk plan for, hvordan og hvor mange fra målgruppen der nås gennem aktiviteterne.
  3. Sammenhæng i projektet: Der skal opstilles en realistisk tids- og aktivitetsplan og være sammenhæng mellem projektets aktiviteter, valgte metoder og mål.
  4. Anvendelse af kompetencer: Om der indgår relevante overvejelser om, hvordan de frivillige vil anvende deres nyerhvervede kompetencer til at hjælpe borgere, der oplever udfordringer med borgerrettet offentlig digitalisering eller digital sikkerhed.
  5. Kvalifikationer og kompetencer: Om projektets medarbejdere har kompetencer og erfaringer til at understøtte projektets gennemførelse.
  6. Forankring og videreførelse: Om der er overvejelser om forankring eller videreførelse af indsatsen efter projektperioden.
  7. Organisering og ledelse: Hvordan projektets organisering og ledelse understøtter de forventede resultater.
  8. Budget: Budgettet skal beskrives og hænge sammen med projektets aktiviteter og rækkevidde.

 

Ansøgningsdokumenter

Her kan du hente ansøgningsvejledning og -skema, vilkår for tilskud mv. 

Vilkår for tilskud (PDF)

Bekendtgørelse for frivilligindsatser med it-hjælp (link til retsinformation.dk)

Ansøgningsvejledning (PDF)

Ansøgningsskema (Word)

Budget- og regnskabsskabelon (Excel)

Rapportskabelon (Word)