Processen med at anskaffe MitID er med det netop offentliggjorte udbudsmateriale skudt i gang. Ifølge planen kan MitID tages i brug i andet halvår af 2020.
Pressemeddelelse, udsendt 20. december 2017
Med et fælles ønske om en styrket, sikker og fleksibel digital infrastruktur i Danmark har partnerskabet mellem Digitaliseringsstyrelsen og de danske banker nu sendt MitID i udbud. Det sidste halvandet års arbejde er kogt ind til 919 sider, som beskriver de fælles forretningsbehov til selve løsningen, samarbejdsorganisationen, økonomien og processen.
Nu har vi lagt de overordnede rammer for fremtidens digitale identitets- og autentifikationsløsning i Danmark. Vi bygger videre på succesen med NemID og tager højde for nye behov. MitID får øget fleksibilitet, bedre brugeroplevelse for borgere og virksomheder, høj sikkerhed og fokus på fremtidige behov. Samtidig er det et kardinalpunkt, at partnerskabet får rettighederne til at videreføre løsningen, da vi har at gøre med kritisk, national infrastruktur.
Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen
Det er et såkaldt udbud med forhandling, hvor op til fire potentielle leverandører i første omgang skal prækvalificeres. De bliver udvalgt på baggrund af, hvem der kan dokumentere de mest relevante referencer. Herefter går partnerskabet i dialog med de prækvalificerede leverandører, som så afgiver deres tilbud. Tilbuddene evalueres af partnerskabet. Kontrakten underskrives af leverandøren bag det tilbud, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.
Når kontrakten er indgået, begynder MitID at tage form, og migreringen planlægges.
Det er helt enestående, at vi i Danmark har dette samarbejde mellem den offentlige og private sektor om fremtidens elektroniske løsninger til identifikation. Hos bankerne er vi stolte af fortsat at kunne bidrage til den øgede digitalisering i Danmark. Nu glæder vi os til næste skridt, hvor vi kan begynde at tænke konkret og tale med potentielle leverandører om, hvordan vi får skabt den bedste løsning for borgere og virksomheder.
Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark
Ifølge planen bliver der tale om smidige overgange og et parallelt forløb. Fra anden halvdel af 2020 forventes det, at brugerne flyttes fra NemID til MitID over en periode på et lille års tid. Mens MitID tages i brug, vil NemID og MitID fungere side om side. NemID lukkes først, når alt er på plads.
Hvis du er journalist, og har du spørgsmål til MitID, er du velkommen til at kontakte:
MitID er udviklet i et partnerskab mellem Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark – interesseorganisation for bankerne.