Deltagelse i EU-fonde
Ansøger med interesse i at deltage i en EU’s finansieringsprogrammer efter endt projektperiode, er meget velkomne, men det er ikke et krav for at søge. Det vil være en del af opfølgningsprocessen, at der vejledes omkring EU’s tilskudsfonde samt andre finansieringsmuligheder når projektet er afsluttet.
Det understreges, at en eventuel ansøgning til en EU-fond vil komme efter endt projektperiode idet det ikke er tilladt at kombinere tilskudsmidler fra NCC’s puljer med midler fra EU-fonde.
Hvad skal ansøgningen indeholde?
Ansøgningsmateriale udfyldes på onlineplatformen https://ncc-dk.grant.nu/profile/#/login, hvor ansøger kan oprette en profil, og løbende udfylde ansøgningsmaterialet, her kan du også finde skabeloner og mere information om tilskudspuljen. Din ansøgning skal indeholde:
- En kort beskrivelse af projektet (600 anslag)
- Eventuelt en uddybende beskrivelse af projektet
- Oplysninger om projektansøger, herunder om projektansøger opfylder kravet om SMV-deltagelse.
- Risikoanalyse inklusive en afbødningsstrategi – Brug skabelon for risikoanalyse
- Markedsanalyse: Bør forholde sig til, hvad den nye løsning eller det nye produkt kan, og om der findes eksisterende løsninger på markedet, der kan det samme. I kan eksempelvis undersøge produktets unikke funktioner, dets konkurrenceevne, og hvordan det skiller sig ud i forhold til nuværende alternativer på markedet.
- Tidsplan med væsentlige milepæle – Brug tidsplansskabelon
- Beskrivelse af hvordan projektansøger søger at udbrede projektresultatet med andre aktører
- Budget: I budgettet skal du udfylde dit samlede projektbudget for den fulde projektperiode. Herudover skal budgettet vise hvordan projektet opnår 50% medfinansiering. Vi forventer at du uddyber dine budgetposter, og beskriver hvad de forskellige poster skal dække. Vær opmærksom på, at alle felter i budgettet skal udfyldes.
Har du spørgsmål til hvordan du udfylder dit budget korrekt, så kontakt projektleder Inger Charlotte Juhl eller se eksempel på udfyldt budget på www.ncc-dk.dk.
Hvordan vurderes min ansøgning?
Det forventes, at NCC vil modtage ansøgninger om flere tilskudsmidler end den maksimale puljesum på 7,5 mio. kroner. I det tilfælde benyttes nedenstående kvalitative kriterier til at vurdere hvilke ansøgninger der skal modtage tilsagn:
- Cybersikkerhed
- I hvor høj grad forventes projektet at kunne styrke cybersikkerheden inden for sin målgruppe og i samfundet generelt?
- Udbredelse
- Forholder projektet sig til hvordan projektets resultater skal udbredes til relevante aktører og brancher?
- I hvilken grad vurderes projektets tilgang til udbredelse at være realistisk og værdiskabende for målgruppen?
- Innovation
- I hvor høj grad forventes projektet at udvikle en ny og innovativ digital løsning?
- Forholder markedsanalysen sig realistisk til projektets innovationskraft?
- Har NCC tidligere givet tilsagn – eller planlægges der at give tilsagn - til lignende projekter?
- Risikoanalyse
- Identificeres relevante risici for projektet?
- I hvor høj grad vurderes risikoanalysen at kunne afbøde for disse risici?
- Ressourceeffektivitet.
- Står det ansøgte tilskudsbeløb i rimeligt forhold til projektets forventede målsætninger?
- EU-puljer
- Er der fremlagt gennemarbejdede og specifikke planer eller overvejelser vedrørende deltagelse i relevante EU-puljer?
Hvert projekt vil blive bedømt på en skala fra 1-7 for hvert af de fastsatte kriterier, hvor 1 indikerer en meget ringe grad af opfyldelse, og 7 indikerer en meget høj grad af opfyldelse. Alle kriterierne anvendes på alle de projektansøgninger, som er berettiget til at ansøge.
Projekterne vil blive sorteret efter højeste score og få tildelt tilskud efter denne rækkefølge, indtil alle tilskudspuljens midler er anvendt. Projekter skal dog som minimum opnå 20 point eller derover for at komme i betragtning til tilskud.
Herudover stilles der krav til, at virksomheder kun søger tilskud til et projekt, og derved ikke kan indsende ansøgninger for flere projekter.
Hvad ydes der tilskud til?
Hvert projekt kan søge op til 950.000 kr. (beløbet må ikke overstige 133.333,33 Euro). Der stilles krav om medfinansiering på 50 %, som kan ske i form af egne løntimer med en sats på 365 DKK, kontantbidrag eller en kombination heraf. Det samlede maksimale projektbeløb er således 1,9 millioner kroner. Når der ansøges, kan det vælges, hvorvidt 50% af det ansøgte beløb skal forudbetales ved projektets start for at dække opstartsomkostninger.
Der kan efter bekendtgørelsen søges tilskud til projekter, der dækker følgende områder:
- Investering ved anskaffelse af digitale systemer, herunder installation og konfigurering af den nyindkøbte teknologi, samt eventuel tilpasning af den nyindkøbte teknologi i forhold til integration med eksisterende systemer.
- Investeringer i hardware og software via forudbetalt leasing og/eller forudbetalt abonnement på op til to års varighed eller engangsbetaling.
- Udvikling og tilpasning af teknologier og produkter, der er målrettet cybersikkerhed i brancher.
- Erhvervelse af kompetencer til drift af det pågældende it-sikkerhedsprojekt.
- At styrke samarbejdet mellem juridiske personer med dansk CVR-nummer, som vil fremme udbredelsen og optagelsen af den nyeste viden om cybersikkerhed tilpasset behovene i en specifik branche.
Hvis ikke udgifterne til projektet kan placeres i en eller flere af de tilskudsberettigede områder, er denne udgift ikke tilskudsberettiget.
Der kan ikke opnås medfinansiering for udgifter, som er afholdt inden der gives tilsagn til projektet.
Efter tildeling af tilskud
Økonomi
Vi udbetaler et evt. tilskud til den NemKonto, der er knyttet til projektansøgerens hoved CVR-nummer.
Vi indberetter tilskuddet til SKAT. Der er ikke trukket skat af det udbetalte beløb. Den del af tilskuddet, som ikke betales forud, udbetales så tæt som muligt på den slutdato, der er angivet i ansøgningsskemaet.
Ved tildeling af tilskud vil der efterfølgende være krav om skriftlig afrapportering på projektet samt opfølgende statusmøder i forbindelse hermed, aflevering af regnskab samt dokumentation vedrørende projektets afholdte udgifter.
Afrapportering
- Indledende opstartsmøde om projektet med projektdeltagere og NCC
- Første Kvartalsrapport (3 måneder efter start): Skal indeholde en status for projektets opstartsfase, herunder eventuelle udfordringer og justeringer af projektplanen.
- Halvårsafrapportering (6 måneder efter start): En opsamlende evaluering af projektets status og resultater indtil nu, inklusive en vurdering af ressourceanvendelse og projektets overensstemmelse med de oprindelige målsætninger. Evaluering skal gennemgås på et møde mellem projektets deltagere og NCC.
- Tredje Kvartalsrapport (9 måneder efter start): Opdatering på projektets fremskridt og eventuelle justeringer eller revideringer af projektplanen.
- Afsluttende Rapport (ved projektets afslutning – 12 måneder fra start): Denne afsluttende rapport skal indeholde en analyse af hele projektets forløb, herunder en evaluering af de opnåede resultater i forhold til de oprindelige mål, en vurdering af projektets bæredygtighed og anbefalinger til fremtidige initiativer eller opfølgende aktiviteter.
Projektet kan maksimalt vare et år – såfremt projektperioden er kortere end et år revideres ovenstående afrapporteringsperioder så det passer med en kortere projektperiode. Projektperioden kan ikke begynde inden ansøger har modtaget tilsagn.
Vi ønsker desuden at projektets resultater og fremdrift offentliggøres og anvendes af NCC via relevante formidlingsformer, f.eks. via NCC’s hjemmeside, LinkedIn og via officielle EU-kanaler. Dette vil og altid ske efter aftale med projektindehaver, og dele af materialet kan anonymiseres efter aftale.
Regnskab og dokumentationskrav
Projekter, som har modtaget tilskud, skal aflevere et perioderegnskab senest den 10. oktober 2025 for perioden fra projektets start til og med 30. september 2025. Herudover skal der afleveres et slutregnskab senest tre måneder efter projektperiodens udløb. Regnskabet skal kunne dokumentere følgende:
- Regnskabet for projektet skal redegøre for anvendelsen af tilskuddet samt medfinansieringen på 50 %.
- Til regnskabet skal der vedlægges bilags-/fakturadokumentation for projektets faktiske udgifter herunder løntimer, som indgår i medfinansieringen.
- Timeregistrering foretages hver måned for den enkelte medarbejder og attesteres af medarbejderen samt dennes chef
- Der skal anvendes en EU-skabelon til timeregistreringen – denne findes på www.ncc-dk.dk
- Timeregistreringen skal ske hver måned i projektets levetid.
- Timeregistreringen skal sendes til NCC hver måned senest 14 dage efter det respektive månedsregnskabs udgang.
- Ledelseserklæring såfremt projektet modtager under 500.000 kroner i støtte.
- Revisorerklæring fra en statsautoriseret eller registreret revisor såfremt projektet modtager over 500.000 kroner i støtte
Vær opmærksom på, at man som modtager af tilskud er forpligtet til at gemme ovennævnte dokumentation i fem år fra projektets afslutning.
Vær også opmærksom på, at projektets start først må være efter, at der er givet tilsagn om bevilling.
Kontakt og info
Projektleder Inger Charlotte Juhl
Mail:
Telefon: +45 53 62 80 87