Postmeddelelser skal være tilgængelige i overensstemmelse med de krav, der følger af webtilgængelighedsloven. I henhold til bekendtgørelse nr. 2180 af 26. november 2021 om fastsættelse af standard for tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer, anses myndigheders og offentligretlige organers websteder og mobilapplikationer for at være i overensstemmelse med kravet om tilgængelighed i lovens § 3, stk. 1, hvis de opfylder den harmoniserede europæiske standard EN 301 549 V3.2.1 (2021-03).
Standardens bilag A beskriver, hvordan standarden relaterer sig til det europæiske webtilgængelighedsdirektiv og derfor også den danske webtilgængelighedslov. Kapitel 10 indeholder kravene til dokumenter (non-web documents) og har direkte referencer til WCAG 2.1.
Digitaliseringsstyrelsen modtager ofte spørgsmål til sammenhængen mellem WCAG og PDF/UA.
PDF/UA er en standard, der specifikt retter sig imod at opnå tilgængelighed i PDF-filer og kan derfor anses som en teknisk ækvivalent til WCAG, da den baserer sig på de samme principper. Det er dog væsentligt at bemærke, at der ikke kan sættes lighedstegn mellem PDF/UA og WCAG, da PDF/UA på den ene side går mere i dybden med emner såsom skrifter, skrifters opbygning, unicode, og på den anden side ikke håndterer de tilfælde, hvor en PDF har implementeret video, lyd eller lignende.
Endvidere skal det bemærkes, at brug af farver, herunder farvekontraster, ikke er dækket af PDF/UA, hvorved man skal konsultere WCAG. PDF/UA er derved et godt udgangspunkt til at gøre PDF-dokumenter tilgængelige, men kan ikke stå alene, da de samlede krav til dokumenter fremgår af standarden EN 301 549 v.3.2.1. med de klausuler i kapitel 10, der er optaget i listen i standardens bilag A.
Læs mere om den tekniske standard her
Gå til EN 301 549 v.3.2.1
Gå til WCAG 2.1 [dansk]