Uanset hvordan du modtager tv – om det er via egen antenne, kabel-tv, fællesantenne, satellit eller IP-tv – er det vigtigt, at du er opmærksom på forskellige forhold.
De mobilsignaler, som kan være årsagen til forstyrrelser, kommer enten fra en mobilantenne (en basisstation), som et mobilselskab har sat op i dit nabolag, eller fra en mobilterminal, en smartphone eller en bredbåndsdongle, der er placeret for tæt på dit tv-udstyr.
Hvis det forstyrrende mobilsignal kommer fra en smartphone eller en bredbåndsdongle, skal du blot flytte eller slukke det forstyrrende udstyr, så skulle tv-billedet komme igen.
Et godt antennekabel er et kabel med dobbelt skærm, dvs. én skærm som flettet strømpe af metaltråd og en anden af metalfolie. Brug gerne kabler med fastmonterede stik fra fabrikanten.
Brug krympede F-connectorer fra din el-forhandler, hvis du skal samle kabler derhjemme.
Brug ikke stik, hvor inderlederen kun er skærmet med en plastikkappe.
Kontrollér, at alle komponenter har metal-afskærmning. Stikdåser, hvor printpladen kun er afdækket af plastic, skal udskiftes. Visse stikdåser - f.eks. gamle stikdåser - har kun metalafskærmning på den synlige bagside. Det er ikke tilstrækkeligt.
Undgå at lave såkaldt gennemsløjfning fra ét apparat til et andet med antenneledning. F.eks. har det været almindeligt, at antennekablet blev tilsluttet i en videobåndoptager eller en DVD- eller BluRay-afspiller, og herfra blev tv-signalet koblet videre til tv med et kort antennekabel. Den installationsform duer ikke i en HF-tæt installation. Anvend SCART- eller HDMI-kabler mellem apparater.
Visse tv-apparater kan måske ikke klare signaler i luften med fremtidens mobile signaler. Der kan opstå forstyrrelser af visse kanaler. Prøv at flytte lidt rundt på tv'et, hvis muligt, inden der evt. investeres i et nyt tv.