Tematiske undervisningsforløb

Her på siden kan du finde emneopdelte undervisningsforløb, som du kan bruge i din undervisning.

Materialerne er inddelt i emner, som fx Sikker digital adfærd, hvor du kan finde materialer om alt fra at lave et stærke kodeord, til hvordan man handler sikkert online og undgår digital svindel.

Du kan også finde undervisningsforløb om grundlæggende it-færdigheder og materiale, der er særligt målrettet en yngre målgruppe.

Digitale hjælpemidler og undervisningsforløb

Her kan du som it-frivillig finde undervisningsmaterialer og digitale hjælpemidler, som Digitaliseringsstyrelsen stiller til rådighed.

Du kan bruge demo.borger.dk til at undervise borgere i at bruge MitID og Digital Post, uden at anvende personlige loginoplysninger eller sende information til offentlige myndigheder ved en fejl.

Læringsmiljøet demo.borger.dk er en lukket hjemmeside, der spejler funktioner i MitID og Digital Post på borger.dk. Det fungerer derfor godt både til undervisning af flere eller som sidemandsoplæring med en person. 

Besøg læringsmiljøet demo.borger.dk

På siderne under sikkerdigital.dk kan du blive klogere på, hvordan du sikrer dig selv og andre i en digital hverdag. Her er god vejledning at hente, hvis du skal guide og undervise i sikker digital færden på internettet. 

Her er gode råd at hente til, når man handler, er på sociale medier eller hvis man har brug for at blive klogere på, hvordan man bedst sikrer sin computer, telefon og tablet.

Hvordan spotter du svindel?

Svindel på nettet er udbredt. På denne side, kan du finde en række råd, der gør det lettere at spotte svindel fx i mail, sms'er og opkald.

Få hjælp til at spotte svindel på sikkerdigital.dk

Fem sikre råd til en digital hverdag

Her kan du finde råd, der sikrer din digitale hverdag bedst muligt. Blandt andet om, hvordan man laver sikre kodeord og undgår identitetstyveri.

Få fem sikre råd på sikkerdigital.dk

Gode råd når du shopper på nettet

Læs om, hvordan du undgår at blive snydt, når du handler på internettet.

Få gode råd til sikker shopping på sikkerdigital.dk

Penge er blevet digitale. Det påvirker vores hverdag og forbrug - og for mange kan det være svært at få overblik over økonomien.

Digitaliseringsstyrelsen har i samarbejde med Ligeværd udviklet en samtalesalon om digital økonomi, som skal hjælpe særligt unge til at blive klogere på både digitale penge og sikkerhed på nettet. Samtalesalonen kan dog med fordel bruges af alle i den voksne aldersgruppe. 

Læs mere om samtalesalonen Når penge er digitale

Find kurser og undervisningsforløb hos samarbejdspartnere

På eKurser.nu kan du finde relevante kurser og vejledningsvideoer om eksempelvis offentlige digitale løsninger, digitale hjælpemidler.

eKurser.nu er en portal, der samler små kurser og vejledningsvideoer om hverdags-it. Med kurserne kan du lære at udnytte services, som stilles til rådighed på internettet.

Som formidler/underviser kan du:

  • Inddrage portalen i din undervisning, evt. som supplement til din undervisning
  • Henvise dine brugere til portalen, når de har behov for specifik it-vejledning
  • Benytte kurserne og videoerne på portalen til din egen kompetenceudvikling
  • Integrere enkelte kurser og videoer på egen hjemmeside
  • Finde og dele inspiration til formidling af ekurser i det fysiske bibliotek og på hjemmesiden via Facebookgruppen "Til dig der formidler eKurser.nu".

Besøg hjemmesiden eKurser.nu