Internationalt samarbejde

Digitaliseringsstyrelsen varetager danske interesser om offentlig digitalisering i en række internationale organisationer. Det internationale arbejde er drevet af aktiviteter, der skaber mest værdi for borgerne og regeringen, og som understøtter brandingen af Danmark som førende land på offentlig digitalisering og digital service.

Danmark ligger i toppen af flere internationale opgørelser over de mest digitaliserede lande i verden. Opgørelserne måler på en række forskellige faktorer, herunder borgeres og virksomheders adgang til digital selvbetjening i den offentlige sektor, hvor Danmark sammen med andre europæiske lande placerer sig særligt godt.

FN udgiver hvert andet år E-Government Development Index, der fokuserer på udviklingen af digitale offentlige services i FN’s medlemslande. I 2018, 2020 og 2022 blev Danmarks digitale offentlige sektor kåret som verdens bedste i FN’s toneangivende index.

De høje placeringer medfører også stor interesse for Danmarks digitale rejse. Digitaliseringsstyrelsen leverer derfor oplæg på internationale konferencer om dansk digitalisering i den offentlige sektor og modtager løbende delegationsbesøg fra udlandet.

Endvidere indgår Digitaliseringsstyrelsen aktivt for at varetage danske interesser om offentlig digitalisering i en række internationale samarbejder, herunder EU, Nordisk Ministerråd, Digital Nations og Open Government Partnership (OGP).

Læs mere om den internationale fortælling om digitaliseringen af den danske offentlige sektor (på engelsk)