Digital Start – hvor unge lærer at være digitale borgere

""

Digital Start er et interaktivt undervisningsmodul, som understøtter unges kendskab til offentlige digitale tjenester. Materialet er udviklet af Center for Digital Dannelse og Digitaliseringsstyrelsen til brug i undervisningen af 15-18-årige.

Pift din undervisning til unge op

Digital Start er et interaktivt undervisningsmodul, som styrker unges kendskab til og brug af offentlige digitale løsninger som NemID, Digital Post og borger.dk.

Materialet er målrettet unge i alderen 15-18 år og kan bruges af blandt andet lærere og bibliotekarer. Modulet kræver ikke forudgående kendskab til emnerne. Det kan stå alene eller supplere et længere forløb om unges digitale medborgerskab.

Interaktivt undervisningsmodul, der sikrer relevans for de unge

Materialet er skabt særligt til målgruppen unge i alderen 15-18 år og fokuserer derfor på offentlige løsninger, der er relevante for de unge i forbindelse med at søge uddannelse, aktivere NemID, tjekke Digital Post, anmode om feriepenge eller søge SU.

Formen er tilpasset den unge målgruppe med korte tekster og grafiske illustrationer. Budskaberne bliver formidlet i en klar tone, der tager de unge alvorligt og anerkender deres udvikling fra børn til selvstændige unge borgere.

Levende format, som er let at gå til

Digital Start består af en interaktiv digital quiz, et printbart arbejdsark og en afsluttende klasseopgave. Der er også en række hjælperedskaber som brugsvejledning til underviser, faktaark med opsummering af ny og nyttig viden samt et linkkatalog til at hjælpe eleverne med at komme i gang efter forløbet.

Kort sagt

  • Målrettet unge mellem 15 og 18 år
  • Sætter fokus på NemID, Digital Post, Borger.dk og digital selvbetjening
  • Tester elevernes viden om og brug af digitale offentlige tjenester
  • Velegnet som introduktion eller afslutning på et forløb i samfundsfag eller dansk
  • Interaktiv quiz og printbart arbejdsark klar til undervisning

Find Digital Start på digitalstart.dk - det er gratis