Den nationale cybersikkerhedsmåned løb af stablen for anden gang i oktober og bød på kampagner, webinarer og muligheden for at booke eksperter.
Igen i år stod oktober i cyber- og informationssikkerhedens tegn, da den nationale cybersikkerhedsmåned var tilbage. Måneden har til formål at bidrage til at styrke cyber- og informationssikkerheden blandt borgere, myndigheder og virksomheder og løfte danskernes viden om sikker digital adfærd. Og opbakningen har været stor. Blandt andet deltog mere end 700 i Cybersikkerhedsrådets webinar med fokus på konkrete råd om bedre cybersikkerhed.
Cybersikkerhedsmåneden bød på en lang række aktiviteter og nationale kampagner. Og ligesom sidste år har mange myndigheder, virksomheder og organisationer stillet deres viden gratis til rådighed. Gennem hele måneden var det således muligt at booke eksperter til oplæg om alt fra cybertruslen over effektive awareness programmer til cybersikkerhed for børn.
Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen satte blandt andet via nationale kampagner fokus på digital sikkerhed og cybersikkerhed i børnefamilier. DK Hostmaster lancerede i samarbejde med en lang række myndigheder og faglige interesseorganisationer værktøjet sikkerpånettet.dk, hvor virksomheder nemt kan få styr på deres internetsikkerhed. Og endeligt afholdt KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen en bootcamp om arbejdet med implementering af sikkerhedsstandarden ISO 27001 for offentligt ansatte, der arbejder med informationssikkerhed.
Digitaliseringsstyrelsen er national kampagnekoordinator for cybersikkerhedsmåneden, der gennemføres i samarbejde med Center for Cybersikkerhed og Erhvervsstyrelsen.
Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, er glad for samarbejdet om cybersikkerhedsmåneden og opbakningen til at gentage initiativet
Cyber- og informationssikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen hos både borgere, myndigheder og virksomheder. Det er vigtigt, for de digitale svindlere bliver stadig dygtigere, så vi har alle sammen brug for at vide mere om, hvordan vi kan beskytte os – og hvordan vi undgår de digitale fælder. Det er en opgave, der bedst løftes i flok, og det gør vi i Danmark. Det viser det gode samarbejde om cybersikkerhedsmåneden.
Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen
Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, glæder sig over den brede opmærksomhed på cybersikkerhed, som cybersikkerhedsmåneden har medført.
Vi har i løbet af oktober holdt en række oplæg og webinarer med tilgængelig viden og konkrete værktøjer til at få bedre cybersikkerhed. Vi kan se, at der har været meget stor tilslutning med deltagere fra hele landet og fra både virksomheder, myndigheder og borgere. Vi har også udgivet en række nye vejledninger, trusselsvurderinger og en undersøgelsesrapport om aktuelle og konkrete cybersikkerhedsudfordringer. Det er mit klare indtryk, at de er blevet positivt modtaget som værktøjer, der kan gøre en forskel i dagligdagen. På den måde er cybersikkerhedsmåneden en rigtig god ramme, der bidrager til at skabe opmærksomhed og nå bredt ud med vores budskaber.
Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed
National cybersikkerhedsmåned er inspireret af og afholdes i forbindelse med den årlige europæiske cybersikkerhedsmåned i oktober, der koordineres af EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).
Find mere om den fælles europæiske cybersikkerhedsmåned på cybersecuritymonth.eu
Er du journalist og har presserelaterede spørgsmål, kan du ringe på telefon 4178 6060 eller sende en e-mail til presse@digst.dk.