Undervisningsmateriale

""

Følgende undervisningsmaterialer kan anvendes af lærere og andre til at undervise i offentlig digitalisering. Det skal være med til at ruste borgeren til at begå sig i det digitale Danmark. Her kan du finde undervisningsmaterialer, som Digitaliseringsstyrelsen stiller til rådighed.

Særlig indsats for de unge

Digitaliseringsstyrelsen ønsker at gøre en særlig indsats for at gøre de unge opmærksomme på offentlig digitalisering. Vi har derfor fået udarbejdet to forskellige undervisningsinitiativer: ’Digital Ung’ og ’Digital Start’.

Digital Ung er et dialogorienteret undervisningsmateriale, der sætter fokus på dataetik, sikkerhed og det offentlige digitale Danmark. Undervisningsformen er rettet mod grupper og klasser.

Læs mere om Digital Ung her

Digital Start er en quiz, der tester den enkelte elevs viden inden for fire emner i offentlig digitalisering.

Læs mere om Digital Start her

Digitaliseringsstyrelsen har derudover i samarbejde med ATP, KL, Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Skattestyrelsen og Styrelsen for It og Læring udarbejdet kampagnen 'Ung på Digital Post'. Formålet med kampagnen er at hjælpe de unge godt i gang med Digital Post – og den digitale kommunikation med det offentlige generelt.

Læs mere om kampagnen og hent materialet her

Samtalesalon om digital økonomi

Pengene er blevet digitale, og det kan gøre det sværere for nogle borgere at overskue økonomien på den måde. Digitaliseringsstyrelsen har sammen med Ligeværd udviklet en samtalesalon, som skal hjælpe borgeren til at blive klogere på både digitale penge og sikkerhed på nettet. Materialet er udviklet særligt til de unge, men kan også anvendes af andre aldersgrupper.

Læs mere og hent materialet til samtalesalonen her