Jan, it-frivillig

Jan har været it-frivillig i to år, men har gennem 12 års tid arbejdet med undervisning af ældre på frivillig basis. For Jan er fællesskabet og den store kontakt et vigtigt drive i det at være frivillig.

Hvorfor er du it-frivillig?

Jeg synes selv, jeg har en meget stor viden, og den viden den bruger jeg, fordi jeg også arbejder med it i mit arbejde. Jeg arbejder stadigvæk med it, selvom jeg er over 70 år gammel.

Hvem hjælper du?

Det er sådan set mange forskellige mennesker. Der er en del unge mennesker, synes jeg, som ikke har et netværk, hvor de kan spørge om hjælp. Men ellers så er det mest ældre mennesker,

Hvad hjælper du med?

I begyndelsen, for nogle år tilbage, var det kun stationære computere, man kunne fortælle om, så de kunne tage beskeden med hjem. Så kom de bærbare computere. Og i dag er det jo tablets og mobiltelefoner, især mobiltelefoner. 

Hvad forbinder du især med at være it-frivillig?

At det nogle gange er meget svært, men jeg tænker også, det er nogle mennesker, som har behov for noget hjælp, og så betyder det noget, at vi kan sætte os ind i deres situation.

Hvordan er sammenholdet i it-caféen?

Vi har meget kontakt, og et fællesskab hvor vi holder nogle jule- og sommer ar-rangementer, og når vi er så færdige her, så dulmer vi nerverne med en øl ovre på caféen. Det giver et rigtig godt fællesskab, hvor vi får snakket om en masse ting.