Nu er der fem MitID-brokere på banen

ZignSec er blevet certificeret som broker i MitID. Dermed har private tjenesteudbydere nu fem private brokere at vælge imellem.

Nyhed, offentliggjort 2. marts 2021

Når MitID til sommer går live og dermed tager hul på udfasningen af NemID, er det kun certificerede brokere, der får adgang til identiteterne i kernen.

Alle tjenesteudbydere skal fremover igennem en broker for at kunne tilbyde log-in og signering med MitID til deres brugere. Brokerkonceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID og for at gøre integrationen nemmere for tjenesteudbyderne.

For at blive certificeret skal en broker leve op til høje krav om fx sikkerhed, forretningsførelse, rapportering, databehandling, support og garantier.

Private tjenesteudbydere skal finde en broker i god tid før overgangen til MitID, og de kan på nuværende tidspunkt vælge blandt disse, som pt. er blevet basiscertificeret (her i alfabetisk rækkefølge):

Criipto, kontaktperson: Niels Flensted-Jensen, tlf. +45 2020 6168, e-mail: .

Læs mere på Criiptos hjemmeside

Scrive, kontaktperson: Aiman Rafii, tlf. +4589889660 , e-mail:

Læs mere på Scrives hjemmeside

Signaturgruppen, kontaktperson: Morten Storm Petersen, tlf. +4570256425, e-mail: .

Læs mere på Signaturgruppens hjemmeside

Signicat, kontaktperson: Rasmus Kristiansen, tlf. +4520877750, e-mail: .

Læs mere på Signicats hjemmeside

ZignSec, kontaktperson: Jason Coombes, tlf. +46 737 27 4268, e-mail:

Læs mere på ZignSecs hjemmeside

Alle offentlige tjenesteudbydere skal benytte NemLog-in som broker. Det vil også være muligt for private tjenester at få adgang til NemLog-in med begrænset funktionalitet, for eksempel uden Single Sign On og brugerrettighedsstyring.

Læs om NemLog-in som broker

Læs mere om fremtidens infrastruktur for digitale identiteter